- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (25.11.2010, 17:08)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Câinii sunt mai inteligenţi decât pisicile. Vezi aici care sunt cele mai deştepte animale!
Câinii sunt mai inteligenţi decât pisicile pentru că au un stil de viaţă caracterizat printr-un nivel mai ridicat de socializare, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici de la Universitatea Oxford, informează newslite.tv.
Urmărește
315 afișări
Câinii sunt mai inteligenţi decât pisicile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Potrivit savanţilor britanici, câinii au fost nevoiţi să îşi dezvolte creierul mai mult decât pisicile, deoarece speciile de mamifere al căror stil de viaţă este caracterizat printr-un nivel ridicat de socializare au nevoie de o capacitate cerebrală mai mare, comparativ cu mamiferele solitare.
Cercetătorii britanici au studiat o serie de date referitoare la mărimea creierelor a peste 500 de mamifere - vii sau fosilizate -, care au trăit în ultimele 60 de milioane de ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
În urma acestui studiu, savanţii au descoperit că maimuţele sunt mamiferele ale căror creiere au crescut cel mai mult în volum de-a lungul timpului. Pe locurile următoare s-au clasat, în ordine, caii, delfinii, cămilele şi câinii.
Pisicile şi alte mamifere solitare au beneficiat de o creştere mult mai mică a masei cerebrale.
Medicul Susanne Shultz, de la Royal Society Dorothy Hodgkin Fellow din cadrul International Childbirth Education Association (ICEA), principala autoare a studiului, a declarat: "Acest studiu infirmă vechea teorie potrivit căreia creierele mamiferelor au avut aceeaşi rată de dezvoltare pentru toate speciile. Speciile al căror stil de viaţă este marcat de un grad înalt de socializare au beneficiat de un ritm mult mai mare de creştere a volumului cerebral, comparativ cu speciile solitare".
"Cooperarea şi coordonarea în cadrul unui grup reprezintă uneori o adevărată provocare şi, de-a lungul mileniilor, anumite mamifere au evoluat către o capacitate cerebrală mai mare, pentru a face faţă nevoilor de socializare din cadrul grupului", a concluzionat aceeaşi cercetătoare.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe