- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (29.08.2009, 12:50)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cancerul ovarian, considerat un "ucigaş tăcut"
Cancerul ovarian, considerat în trecut un "ucigaş tăcut", are simptome, însă acestea nu sunt depistate la timp, au constatat cercetătorii britanici în urma unui studiu citat de BBC.
Urmărește
534 afișări
Cancerul ovarian, considerat un "ucigaş tăcut" (Imagine: Mediafax Foto)
Rezultatele studiului, realizat de cercetători de la Universitatea din Bristol, în rândul a peste 200 de femei diagnosticate cu cancer ovarian, au fost publicate în British Medical Journal.
Cancerul ovarian este adesea depistat într-o fază avansată, când tratamentul este mai greu de aplicat. Era considerat o boală "tăcută", ştiindu-se că are puţine simptome. Cu toate acestea, în ultimii ani, s-a constatat că există anumite simptome, iar femeile au fost sfătuite să se prezinte imediat la medic atunci când au sângerări anormale sau simt, prin palpare, anumite umflături.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Echipa din Bristol a arătat în schimb că nu este obligatoriu un control medical şi că sunt şapte simptome asociate acestei forme de cancer.
Cele mai multe simptome aveau o valoare de predicţie relativ scăzută, astfel încât mai puţin de 1 la 100 de pacienţi care avea un anumit simptom primea şi un diagnostic de cancer.
Însă dilatarea abdomenului, care să fie în permanenţă umflat, a fost adesea urmată de diagnosticarea cancer ovarian şi reprezintă un simptom vizibil şi în faze timpurii ale bolii. Dar acesta nu este în prezent pe lista simptomelor. "Dacă ar fi, unele femei ar putea fi diagnosticate cu luni de zile mai devreme", notează cercetătorii conduşi de doctorul William Hamilton.
"Cancerul ovarian nu este tăcut, ci mai degrabă nu se face auzit", a mai spus Hamilton.
În cadrul studiului, care a implicat 212 femei, consultate în 39 de cabinete diferite, s-a constatat că unele fuseseră la doctor, manifestând anumite simptome, cu şase luni înainte să primească diagnosticul, dar cele mai multe simptome au fost consemnate cu trei luni înainte.
"Trebuia făcută de mult timp o schimbare şi cancerul ovarian trebuie să devină o prioritate", a declarat Annwen Jones, directorul executiv al fundaţiei caritabile Target Ovarian Cancer.
Cancerul ovarian este una dintre cele mai rar întâlnite forme de cancer, însă rata de supravieţuire este foarte scăzută - numai 30% în Marea Britanie, fără să crească în ultimii 30 de ani, potrivit Target Ovarian Cancer.
Datele de la Cancer Research UK arată, în schimb, că rata de supravieţuire ar fi fost de 20% în urmă cu 10 ani. Îmbunătăţirea acesteia este atribuită în mare parte folosirii pilulelor anticoncepţionale, despre care se spune că ar avea un efect protector împotriva acestei boli.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe