- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (04.02.2022, 20:27)
- Alexandru Stan
Când va fi pornit telescopul James Webb ca să observe cele mai vechi galaxii
Telescopul spaţial James Webb va putea observa unele dintre cele mai îndepărtate şi străvechi galaxii, după ce funcţionalitatea instrumentelor sale va fi testată.
Urmărește
510 afișări
Sursa Foto-NASA
Telescopul spaţial James Webb va putea observa unele dintre cele mai îndepărtate şi străvechi galaxii. Deşi vor trece câteva luni până când va putea începe să colecteze date ştiinţifice, instrumentele ştiinţifice de la bordul telescopului au fost pornite, iar primele teste ale fiecărui instrument sunt în desfăşurare.
Camera principală a telescopului se numeşte Near Infrared Camera, sau NIRCam, şi va prelua imagini în lungimea de undă în infraroşu. De când James Webb a ajuns pe orbita sa pe 24 ianuarie 2022, toate instrumentele ştiinţifice, inclusiv NIRCam, au fost activate.
Acum, inginerii care sunt responsabili pentru fiecare dintre cele patru instrumente pot începe procesul de verificare a funcţionării corecte şi de a începe să le calibreze. Aceasta începe prin a opri încălzitoarele care au menţinut instrumentele calde şi libere de gheaţă în timpul călătoriei telescopului către orbita sa. Acum, temperatura telescopului va fi redusă cu atenţie, treptat, până când va ajunge la un punct de răcire stabil.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Trump l-a graţiat pe creatorul unei platforme de pe Dark Web. Acesta era condamnat pe viaţă
NIRCam este setat să atingă o temperatură de -244 de grade Fahrenheit în această săptămână. Temperatura este foarte scăzută din cauza frigului din spaţiu, iar instrumentul trebuie să fie rece pentru a nu interfera cu citirile. Detectoarele cu infraroşu sunt sensibile la căldură, deoarece obiectele fierbinţi emit radiaţii infraroşii. Având instrumentul la o temperatură scăzută înseamnă că va fi mai sensibil la semnăturile infraroşii provenite de la obiecte îndepărtate.
În timp ce oglinzile telescopului sunt aliniate, ceea ce necesită o precizie nanometrică, NIRCam va fi folosită pentru a observa steaua HD84406 pentru a testa dacă instrumentul funcţionează.
Totuşi, nu vă aşteptaţi ca aceste prime imagini să fie spectaculoase, deoarece cele 18 segmente ale oglinzii nu vor fi încă în poziţia finală, aşa că imaginile vor cuprinde doar 18 puncte neclare. În ciuda calităţii estetice a imaginilor surprinse în această etapă incipientă, aceste prime teste vor fi absolut nepreţuite pentru echipele care operează instrumentele pentru a funcţiona corect.
Se aşteaptă ca NASA să partajeze publicului o primă imagine clară de la telescop în vara anului 2022, scrie Slashgear.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: De peste 100 de ani, misiunea Terapia – o companie SUN PHARMA este să aducă o contribuţie esenţială în viaţa oamenilor prin medicamente si produse inovatoare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe