- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (05.03.2017, 08:43)
Capcana din spatele Facebook-ului. Ce ascund de fapt postările din social media
Modul în care este construit şi felul în care funcţionează Facebook-ul transformă această reţea de socializare într-un loc în care oamenii sunt încurajaţi să aibă dispute şi să sufere adevărate traume la nivel emoţional. Aceste lucruri au fost dezvăluite de profesorul Glenn Sparks de la Universitatea Purdue. Sparks afirmă că site-ul îi forţează pe oameni să vorbească fără nicio grijă şi să nu se asculte unii pe alţii, o problemă fiind şi faptul că fiecare persoană ajunge să aibă un număr impresionant de „prieteni”.
Urmărește
7407 afișări
Potrivit concluziilor profesorului Glen Sparks, specialist în comunicare, Facebook-ul este o adevărată capcană. Acest site îi forţează pe oameni să vorbească fără nicio grijă şi să nu-i asculte şi pe ceilalţi. De asemenea, din cauza faptului că persoanele care folosesc această reţea de socializare au atât de mulţi „prieteni”, conduce la certuri frecvente, care pot duce la adevărate traume emoţionale, potrivit Gândul.
Toate acestea se întâmplă din cauza faptului că site-ul nu permite oamenilor să îşi exprime sentimentele şi crezurile politice sau cele referitoare la alte subiecte sensibile în mod corespunzător şi, inevitabil, aceste lucruri se tranformă în dispute.
„În timpul comunicării faţă în faţă tu îţi poţi exprima credinţele politice direct. Porţi o conversaţie. Facebook-ul nu este o platformă capabilă să găzduiască un dialog normal şi nu este un loc în care oamenii se ascultă unii pe alţii. Textul publicat pe Facebook este un mediu impropriu pentru exprimarea sentimentelor, lucru cheie pentru o conversaţie normală. Lipsa emoţiei din exprimarea noastră în social media conduce la apariţia unui act de comunicare marcat de critici şi răutăţi”, explică profesorul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Citeşte şi: Care sunt cele mai frecvente GREŞELI pe care le fac românii atunci când folosesc dispozitive smart
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe