Cât de mult îi îngrijorează pe americani hormonii din mâncare. Ce se întâmplă în România
Somonul care ajunge la maturitate de două ori mai repede faţă de cât ar fi normal. Produse lactate provenite de la vacile care dau cu 15 la sută mai mult lapte. Sau carnea provenită de la bovinele care cresc cu 20 la sută mai repede. Toate aceste animale au devenit hiperproductive din cauza injecţiilor cu hormoni sau a ingineriei genetice, despre care numeroase voci susţin că au efecte negative asupra sănătăţii, scrie site-ul Health.com. Deocamdată, românii nu au de ce să îşi facă griji în această privinţă, spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. „În Uniunea Europeană, din fericire, este interzisă folosirea hormonilor de creştere, aşa că nu avem această problemă. Iar somonul care ajunge la noi nu e modificat genetic, provine din crescătoriile din ţările nordice”, a declarat Mencinicopschi pentru gândul.
Citeşte mai multe despre hormonii care ajung în mâncare pe www.gandul.info.