- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (05.02.2011, 10:32)
- Irina DARLEA , Irina DARLEA ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Care sunt beneficiile ceaiului şi cât ar trebui să bei zilnic
Ceaiul, consumat zilnic, creşte imunitatea organismului şi scade riscurile de tumori pe creier şi de accident vascular cerebral, potrivit Simon Gibbons, profesor de chimie la University College din Londra, relatează dailymail.co.uk.
Urmărește
23774 afișări
Care sunt beneficiile ceaiului şi cât ar trebui să bei zilnic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Simon Gibbons spune că, pentru a avea efecte maxime, trebuie consumate zilnic trei căni de ceai.
"Trebuie să laşi ceaiul să se infuzeze cel puţin cinci minute pentru a permite apei fierbinţi să extragă compuşii din plante", a spus el.
Există mai multe tipuri de ceai - negru, verde, alb şi Oolong. Toate conţin antioxidanţi şi au multe beneficii pentru sănătate.
Adăugând lapte, antioxidanţii din ceai ajung mai greu în organism, din cauza proteinelor, dar dacă se adaugă zahăr efectul nu va mai fi acelaşi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Ceaiul reduce riscul de accident vascular cerebral - Un studiu realizat timp de 15 ani în Olanda a stabilit că un consum regulat de ceai negru fără lapte reduce riscul de accident vascular cerebral. Cercetătorii au stabilit că antioxidanţii din ceaiul negru ajută la reducerea nivelului de colesterol rău, care se depune pe artere şi creşte riscul de accident vascular cerebral şi atac de cord. Un studiu realizat în Statele Unite ale Americii a stabilit, de asemenea, că o cantitate de cinci căni de ceai negru pe zi reduce nivelul colesterolului rău cu 11%. De asemenea, antioxidanţii din ceai îmbunătăţesc circulaţia sanguină.
Ajută digestia - Ceaiul verde (făcut din frunze neprocesate) ajută sistemul digestiv. Stimulează contracţiile intestinale, ajută şi la slăbit şi încetineşte asimilarea grăsimilor rele pentru organism cu 30%. Şi ceaiul de mentă este bun pentru digestie, iar cel de ghimbir este bun împotriva greţurilor.
Îmbunătăţeşte funcţiile creierului - Ceaiul negru îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare. Un studiu al Universităţii din Northumbria a relevat că taninul şi cofeina din ceaiul negru îmbunătăţesc funcţiile congnitive. Într-unul dintre teste, cei care au băut două căni cu ceai s-au descurcat mai bine decât cei care au băut băuturi placebo. Un alt studiu, al Colegiului Imperial, a stabilit că persoanele care beau mai mult de 100 de militri de ceai sau cafea pe zi prezintă un risc cu 34 la sută mai mic de a avea o tumoră pe creier
Întăreşte sistemul imunitar - Universitatea Harvard a făcut, în cadrul unui studiu, teste de sânge pentru a compara funcţiile imunitare ale celor care beau ceai negru cu ale celor care nu consumă o astfel de băutură. Cercetătorii au ajuns astfel la concluzia că persoanele care consumă cinci căni de ceai negru pe zi au un sistem imunitar mai bun. Totodată, ceaiul ajută organismul în lupta cu bacteriile, iar ceaiul de ghimbir este cunoscut pentru proprietăţile sale antiinflamatoare şi pentru faptul că stimulează circulaţia.
Insomnia şi anxietatea - Din cauza cofeinei, ceaiul negru ar trebui evitat înainte de culcare. Cele mai multe ceaiuri însă nu conţin cofeină, iar muşeţelul este recomandat pentru efectul său calmant.
Ceaiul de lavandă relaxează corpul şi mintea, iar ceaiul de busuioc are efecte sedative
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe