- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (09.08.2014, 08:13)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Care sunt beneficiile expunerii la soare
Expunerea la soare ajută pielea afectată de acnee şi este importantă pentru pacienţii cu psoriazis, îmbunătăţind, totodată, calitatea somnului şi fiind benefică pentru pacienţii care suferă de Alzheimer, potrivit unui comunicat.
Urmărește
2173 afișări
Care sunt beneficiile expunerii la soare (Imagine: Shutterstock)
Astfel, talasoterapia reprezintă aplicarea în scopuri terapeutice a proprietăţilor apei mării, soarelui, nămolului şi a alegelor marine, asociate climatului marin. Benefice pentru organism sunt ultravioletele care previn osteoporoza, depresia, insomnia şi atenuează simptomele bolilor autoimune.
Aerosolii marini reprezintă un alt element terapeutic, datorită proprietăţilor curative împotriva bolilor respiratorii, precum bronşite, sinuzite sau rinite alergice, iar plimbările matinale, chiar înainte de răsăritul soarelui, tratează rinitele, limpezesc plămânii, mintea şi alungă angoasele. Sărurile minerale şi substanţe precum magneziu, sarea, calciul şi potasiul, pe care aerul marin le conţine, sunt "un adevărat medicament pentru aparatul respirator".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Calitatea superioară a aerului marin este dată de prezenţa microparticulelor provenite din spuma valurilor care se sparg în larg sau la mal. Acestea sunt antrenate de briza mării şi devin astfel mici particule terapeutice pentru persoanele care le inhalează dimineaţa, până la ora 9.00, sau seara, după ce apune soarele. Aceste particule conţin niveluri echilibrate de magneziu, iod, bromuri, cloruri de sodiu şi de substanţe alcaline, benefice în special pentru menţinerea sănătăţii aparatului respirator.
Aerosolii marini au sarcină electrică negativă, ceea ce îi face să devină activi direct la nivelul bronhiilor şi al plămânilor.
De asemenea, băile în apa marină fortifică şi protejează oganismul, având în acelaşi timp efecte benefice şi asupra tonusului muscular şi a sănătăţii sistemului nervos. Apa de mare este considerată un adevarat "platou de sănătate" datorită sărurilor minerale din compoziţie, ce acţionează asupra organismului intensificând metabolismul glucidelor, proteinelor, lipidelor, calciului şi fosforului. Mai mult decât atât, chiar şi o activitate aparent banală precum mersul cu picioarele goale prin nisipul grunjos de pe plajă previne şi tratează apariţia platfusului.
Umorul, vitalitatea, energia şi sănătatea, toate depind şi de cantitatea de lumină pe care o persoană o primeşte. Climatul marin este recunoscut pentru proprietăţile sale de regenerare, stimulare a metabolismului şi întărire a imunităţii. În plus, 15 minute de expunere la razele calde ale soarelui sunt suficiente pentru a lua echivalentul a 1.000 de unităţii internaţionale de vitamina D, numită şi "vitamina soarelui", ce ajută la fixarea calciului în oase, prevenirea depresiei, osteoporozei, rahitismului şi stimularea secreţiei de serotonina. Serotonina, denumită şi "hormonul fericirii" ajută la menţinerea unei stări de bine şi la combaterea stresului.
Terapia cu ajutorul soarelui poartă numele de fototerapie şi este o metodă preţioasă de tratament pentru numeroase afecţiuni, deoarece ajută la înmulţirea limfocitelor, specializate în lupta cu infecţiile, contribuind astfel la întărirea sistemului imunitar.
De asemenea, expunerea la soare tratează scleroza multiplă, ajută pielea afectată de acnee, eczeme, dar este importantă şi pentru pacienţii cu psoriazis, grăbind vindecarea bolii datorită acţiunii cicatrizante, antiinflamatoare şi antiseptice. Totodată, soarele îmbunătăţeşte calitatea somnului şi este benefic şi pentru pacienţii care suferă de Alzheimer.
Citește pe alephnews.ro: China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe