Care sunt E-urile „bune” şi în ce alimente se ascund

E160, E 162, E 300, E100 - sunt numai câţiva dintre aditivii alimentari consideraţi siguri sau inofensivi. Aceste E-uri „bune” sunt substanţe naturale extrase din fructe sau legume şi se găsesc în alimente sub formă de vitamine, coloranţi, lecitină.

Urmărește
379 afișări
Imaginea articolului Care sunt E-urile „bune” şi în ce alimente se ascund

Care sunt E-urile „bune” şi în ce alimente se ascund (Imagine: Mediafax Foto)

„Din cei peste 315 aditivi alimentari utilizaţi în prezent, mai puţin de 20 sunt E-uri «bune»”, afirmă prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
E 160d sau licopenul este un colorant roşu-galben, un caroten natural obţinut din tomate. „Acesta este unul dintre aditivii consideraţi siguri şi el poate reduce riscul de apariţie al cancerului”, susţine prof. Mencinicopschi.

Află mai multe despre E-urile care nu dăunează sănătăţii pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici