Carnea la grătar scade eficienţa analgezicelor

Carnea pregătită la grătar, pe cărbuni, generează hidrocarburi policiclice aromate (PAH), cancerigene şi care cresc activitatea unei anumite enzime, informează Gândul.

Urmărește
62 afișări
Imaginea articolului Carnea la grătar scade eficienţa analgezicelor

Carnea la grătar scade eficienţa analgezicelor (Imagine: www.gandul.info)

Prin inducţia şi creşterea activităţii acestei enzime unele medicamente sunt metabolizate şi se elimină mai rapid, scăzând astfel eficacitatea unor antiasmatice, precum aminofilina, teofilina şi zileutonul, afirmă prof. dr. Gheorghe Men­cini­copschi, direc­to­rul Institutului de Cer­cetări Alimentare.

"Car­nea la grătar mai scade eficienţa analgezicelor precum fenacetina sau paracetamolul, a sedativelor printre care diazepamul, a antidepresivelor, a inhibitoarelor virale utilizate în tratamentul HIV-SIDA, a medicamentelor antiaritmice şi a unor antiemetice utilizate în combaterea vomismentelor provocate de chimioterapia cancerului", precizează medicul.

Citeşte mai multe despre carnea pregătită la grătar pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici