Prima pagină » Ştiinţă-Sănătate » Carnea roşie creşte riscul bolilor de inimă cu 30 la sută

Carnea roşie creşte riscul bolilor de inimă cu 30 la sută

Carnea de peşte reduce însă cu 24 la sută riscul apariţiei unor probleme cardiace, în timp ce consumul de carne de pui reduce cu 19 la sută riscul îmbolnăvirii, potrivit Gândul.
Carnea roşie creşte riscul bolilor de inimă cu 30 la sută
19 aug. 2010, 07:16, Ştiinţă-Sănătate

Persoanele care mănâncă de două ori pe săptămână carne roşie, de vită, de porc, de vânat, de miel, proaspătă sau prelucrată, prezintă un risc crescut de a suferi de boli cardiovasculare, informează „Daily Mail”.

Potrivit cercetătorilor de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard din Boston, SUA, riscul de a suferi de boli de inimă creşte cu până la 30 la sută, comparativ cu persoanele care mănâncă o dată pe săptămână sau mai rar carne roşie.

Citeşte mai multe despre carnea roşie pe www.gandul.info.