Cartofii prăjiţi favorizează depresia şi anxietatea - studiu

Cercetare surprinzătoare din China: consumul frecvent de alimente prăjite, în special cartofi prăjiţi, favorizează anxietatea şi tulburările depresive.

Urmărește
453 afișări
Imaginea articolului Cartofii prăjiţi favorizează depresia şi anxietatea - studiu

Cartofii prăjiţi favorizează depresia şi anxietatea - studiu

Riscul ar creşte de la 7% la 12%, având consecinţe negative asupra sănătăţii mintale. Este surprinzător pentru că, de obicei, acest tip de mâncare este asociată cu „comfort food”: o porţie de cartofi prăjiţi îmbunătăţeşte starea de spirit, conform crezului comun.

Studiul aparţine unor cercetători de la Facultatea de Medicină a Universităţii Zhejiang, un institut prestigios din oraşul Hangzhou, şi a fost publicat în Pnas.

Conform acestuia, cei mai afectaţi sunt bărbaţii tineri.

Potrivit medicilor, starea de anxietate şi depresie vine din cauza expunerii cronice la acrilamidă, un compus potenţial cancerigen care apare în mod natural în produsele alimentare care au amidon, cum ar fi cartofii, pâinea, pizza, biscuiţii şi cafeaua, în timpul gătitului la temperaturi ridicate.

Cercetătorii spun că, pe lângă pericolul deja cunoscut, acrilamida ar induce, de asemenea, tulburări în creier şi neuroinflamare, menţionând că expunerea cronică ar da peste cap mai multe grăsimi din organismul nostru.

Cercetarea nu precizează, însă, clar ce înseamnă "consumul constant" de alimente prăjite.

Studiul a implicat peste 140.000 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici