- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (27.11.2024, 13:52)
- Iris Dutescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Casele bântuite au un efect surprinzător asupra sistemului imunitar - studiu
- Vizitarea unei case bântuite ar putea avea un efect surprinzător asupra sistemului imunitar.
- Conform unui nou studiu, sperieturile ar putea reprezenta impulsuri pentru sistemul de apărare al organismului uman, la fel ca o scufundare în apa foarte rece, relatează Science Alert.
Urmărește
2363 afișări
Sursa foto: X
În cadrul studiului, 22 de participanţi cu niveluri scăzute de indicatori inflamatori în sânge au vizitat o casă bântuită timp de aproximativ 50 de minute. În acest timp, ei s-au confruntat cu clovni „ucigaşi”, zombi în descompunere şi atacatori cu drujbe, cu şorţuri de măcelar însângerate şi măşti de porc.
Trei zile mai târziu, cercetătorii de la Universitatea Aarhus din Danemarca au constatat că nivelul inflamaţiei scăzuse la peste 80% din participanţii grupului, iar la aproape jumătate dintre ei, nivelurile se normalizaseră complet.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
FBI crede că atacatorul din New Orleans a acţionat singur
-
Ciolacu: Aderarea completă la Schengen va impulsiona economia României
-
Republica Moldova schimbă moneda de referinţă de la dolar la euro. Maia Sandu: „Un simbol al integrării noastre economice în Uniunea Europeană”
Atunci când alţi 91 de voluntari au intrat în casa bântuită, cercetătorii au observat din nou schimbări imunitare.
Casele bântuite sunt similare oricărei activităţi sigure, dar înspăimântătoare, prin faptul că produc o creştere a adrenalinei şi un val de endorfine. Dar, în timp ce rollercoasterele sau filmele de groază produc un răspuns psihologic puternic pe care unii oameni îl găsesc plăcut şi eliberator, beneficiile fricii recreative pentru corpul nostru nu sunt la fel de bine înţelese.
Totuşi, studiul recent sugerează că simţirea fricii în mod recreativ ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate. Împreună cu cercetările anterioare, acesta „poate dezvălui o potenţială conexiune structurală în relaţia dintre stările mentale şi inflamaţie”, scriu autorii studiului, coordonat de cercetătorul clinic Marie Louise Bønnelykke-Behrndtz.
Rezultatele sugerează că atunci când frica este provocată pentru distracţie, aceasta poate influenţa sistemul imunitar prin reechilibrarea nivelurilor de celule imunitare şi a indicatorilor de inflamaţie din sânge.
Studiul a fost publicat în jurnalul ştiinţific Brain, Behavior, and Immunity.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: În „România Educată” până la prostire a lui Klaus Iohannis, copilul tău e victimă. Școala la stat l-a învățat să nu știe nimic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Din ce în ce mai mulți ruși se înrolează de partea Ucrainei. Cum poate influența asta soarta războiului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Bursucu a făcut primele declarații după demisia de la Kanal D. Ce a răspuns postul turcilor când a văzut anunțul
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe