- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- MELBOURNE, (26.05.2016, 06:30)
- Marina Manastîrlî
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cât costă salvarea Marii Bariere de Corali, afectată grav - VIDEO
Guvernul australian trebuie să aloce câte 1 miliard de dolari pe an, timp de 10 ani, pentru a reduce poluarea apei şi a salva Marea Barieră de Corali de schimbările climatice, spun oamenii de ştiinţă.
Urmărește
772 afișări
Cât costă salvarea Marii Bariere de Corali, afectată grav
Potrivit Descoperă, rezultatele cercetărilor au demonstrat că declinul stării recifului este provocat de poluanţii din zonele agricole şi urbane, pescuitul şi schimbările climatice.
Autorul principal al raportului, Jon Brodie, de la James Cook University a numit cheltuielile curente ca fiind "total inadecvate".
"Aceasta este ultima şansă, iar cheltuielile sunt total inadecvate ... Ori se face ceva în mod corespunzător, ori să se renunţe la recif. E atât de grav", a declarat Jon Brodie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Brodie şi colegul său Richard Pearson au analizat planurile actuale de gestionare şi au evaluat impactul acestora, estimând necesarul pentru a da o şansă recifului de corali în faţa schimbărilor climatice. Măsurile necesare ar costa 10 miliarde de dolari timp de 10 ani.
”Mai mult de jumătate din partea de nord a Marii Bariere de Corali este moartă sau aproape pe moarte din cauza albirii coralilor, cel mai mare eveniment din istorie”, a declarat preşedintele autorităţii Parcului Marin al Marii Bariere de Corali.
Potrivit estimărilor, circa 50 - 60 % din cele 900 de recifurilor din partea de nord a site-ului Patrimoniului Mondial UNESCO vor muri sau au murit deja.
"Este foarte puternică legătura cu încălzirea globală. Partea cea mai afectată este nordul recifului Lizard Island, în largul coastei de nord a Queensland", a declarat Russell Reichelt.
Întinderea şi amploarea de albire variază în recif. Tronsonul cuprins între Cairns şi Mackay este parţial decolorat, spun cercetătorii. Recifele de la sud de Mackay au scăpat de albire severă, deoarece temperaturile apei acolo au fost mai scăzute în timpul verii.
Un studiu publicat de o echipă de oameni de ştiinţă australieni a constatat că evenimentul de albire ar fi fost aproape imposibil, fără schimbările climatice provocate de om.
Cercetătorii au estimat că temperaturile înregistrate în martie la suprafaţa mării ar fi fost normale prin 2034.
"Deoarece mările se încălzesc din cauza acţiunilor noastre asupra climei, evenimente de albire ce au afectat Marea Barieră de Corali sunt susceptibile de a deveni mai frecvente şi mai devastatoare", afirmă Andrew King, unul dintre autorii studiului si cercetător în schimbările climatice extreme de la Universitatea din Melbourne.
Citeşte şi: India s-a alăturat cursei navetelor spaţiale reutilizabile, lansând un vehicul de mici dimensiuni
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe