- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- MELBOURNE, (26.05.2016, 06:30)
- Marina Manastîrlî
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cât costă salvarea Marii Bariere de Corali, afectată grav - VIDEO
Guvernul australian trebuie să aloce câte 1 miliard de dolari pe an, timp de 10 ani, pentru a reduce poluarea apei şi a salva Marea Barieră de Corali de schimbările climatice, spun oamenii de ştiinţă.
Urmărește
772 afișări
Cât costă salvarea Marii Bariere de Corali, afectată grav
Potrivit Descoperă, rezultatele cercetărilor au demonstrat că declinul stării recifului este provocat de poluanţii din zonele agricole şi urbane, pescuitul şi schimbările climatice.
Autorul principal al raportului, Jon Brodie, de la James Cook University a numit cheltuielile curente ca fiind "total inadecvate".
"Aceasta este ultima şansă, iar cheltuielile sunt total inadecvate ... Ori se face ceva în mod corespunzător, ori să se renunţe la recif. E atât de grav", a declarat Jon Brodie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Brodie şi colegul său Richard Pearson au analizat planurile actuale de gestionare şi au evaluat impactul acestora, estimând necesarul pentru a da o şansă recifului de corali în faţa schimbărilor climatice. Măsurile necesare ar costa 10 miliarde de dolari timp de 10 ani.
”Mai mult de jumătate din partea de nord a Marii Bariere de Corali este moartă sau aproape pe moarte din cauza albirii coralilor, cel mai mare eveniment din istorie”, a declarat preşedintele autorităţii Parcului Marin al Marii Bariere de Corali.
Potrivit estimărilor, circa 50 - 60 % din cele 900 de recifurilor din partea de nord a site-ului Patrimoniului Mondial UNESCO vor muri sau au murit deja.
"Este foarte puternică legătura cu încălzirea globală. Partea cea mai afectată este nordul recifului Lizard Island, în largul coastei de nord a Queensland", a declarat Russell Reichelt.
Întinderea şi amploarea de albire variază în recif. Tronsonul cuprins între Cairns şi Mackay este parţial decolorat, spun cercetătorii. Recifele de la sud de Mackay au scăpat de albire severă, deoarece temperaturile apei acolo au fost mai scăzute în timpul verii.
Un studiu publicat de o echipă de oameni de ştiinţă australieni a constatat că evenimentul de albire ar fi fost aproape imposibil, fără schimbările climatice provocate de om.
Cercetătorii au estimat că temperaturile înregistrate în martie la suprafaţa mării ar fi fost normale prin 2034.
"Deoarece mările se încălzesc din cauza acţiunilor noastre asupra climei, evenimente de albire ce au afectat Marea Barieră de Corali sunt susceptibile de a deveni mai frecvente şi mai devastatoare", afirmă Andrew King, unul dintre autorii studiului si cercetător în schimbările climatice extreme de la Universitatea din Melbourne.
Citeşte şi: India s-a alăturat cursei navetelor spaţiale reutilizabile, lansând un vehicul de mici dimensiuni
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe