- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (21.05.2016, 08:00)
- Marina Manastîrlî
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cât de sigure sunt culturile modificate genetic pentru consum
Un grup de 20 de oameni de ştiinţă a realizat un studiu ce a constatat că nu există nicio diferenţă între culturile genetice şi cele crescute în mod convenţional, iar organismele modificate genetic nu reprezintă o ameninţare mai mare pentru mediu.
Urmărește
1706 afișări
Cât de sigure sunt culturile modificate genetic pentru consum (Imagine Cristina Nichitus / Mediafax Foto)
Conform Descoperă, experţii au notat că există dificultăţi în stabilirea tendinţelor pe termen lung. Singurul risc este legat de dăunătorii care dezvoltă rezistenţă la culturile modificate genetic. De asemenea, a fost descoperit că nu a existat o creştere semnificativă a productivităţii de la culturile modificate genetic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
Ei au descoperit că progresele moderne în ingineria genetică se estompează în linii clare de distincţie între plantele modificate genetic (GE) şi organismele crescute în mod convenţional.
Raportul a fost întocmit de către un grup de 20 de oameni de ştiinţă, care au început examinarea tuturor probelor în urmă cu mai bine de doi ani. Ei au avut sprijinul Academiei Naţionale de Ştiinţe, Inginerie şi Medicină a SUA. De la începutul studiului, au fost analizate aproape 900 de publicaţii şi studii din ultimele două decenii referitoare la soia, porumb, bumbac (care sunt aproape toate culturi comerciale modificate genetic). Studiul a analizat discursurile a 80 de vorbitori de la trei şedinţe publice, peste 700 de comentarii de la public pentru a oferi o perspectivă asupra problemelor care privesc populaţia generală.
Raportul precizează că reglementarea noilor alimente ar trebui să nu fie pur şi simplu despre modul în care acestea sunt produse, ci în funcţie de produsul în sine. Acest lucru înseamnă că testele de siguranţă pentru produse noi ar trebui să fie făcute în exact acelaşi mod, ca cele ale plantelor reproduse convenţional.
Ei au descoperit că în timp ce multe atribute au fost adăugate la aceste culturi, cum ar fi termenul de valabilitate mai lung şi conţinutul de vitamine mai mare, numai două caracteristici au devenit un lucru obişnuit şi pe larg utilizat: unul care le conferă rezistenţă la erbicide şi al doilea care le face toxice pentru insecte.
Pentru că numai aceste două caracteristici sunt în mod frecvent introduse prin modificare genetică inginerie, comisia a considerat că ar trebui să fie evitate generalizări cu privire la riscurile sau beneficiile asociate cu culturile modificate genetic, scrie Descoperă.
Se consideră că efectele specifice culturilor modificate genetic se aplică pentru toate produsele fabricate, dar nu se ştie dacă acest lucru este adevărat.
Raportul a primit deja critici, unii susţinând că experţii au fost dirijaţi de marii producătorii din industria agricolă. Dar, Fred Gould, care a prezidat comisia, a negat acest lucru, spunând că reprezentanţii industriei agricole i-au refuzat seminţele şi plantele cu care urma să facă experimente pentru noul raport.
Chiar dacă plantele sunt sigure pentru consumul alimentar şi nu prezintă nici un pericol pentru mediu, ei au găsit că unele dintre beneficii au fost exagerate. De exemplu, aceste specii modificate genetic nu au crescut productivitatea culturilor.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Diaspora răstoarnă TOT ce se știa! Marcel Ciolacu nu există în rezultatele de peste graniță
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:13
-
astăzi, 07:50
Presa internaţională după rezultatele alegerilor prezidenţiale: Şoc în România