- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (21.05.2016, 08:00)
- Marina Manastîrlî
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cât de sigure sunt culturile modificate genetic pentru consum
Un grup de 20 de oameni de ştiinţă a realizat un studiu ce a constatat că nu există nicio diferenţă între culturile genetice şi cele crescute în mod convenţional, iar organismele modificate genetic nu reprezintă o ameninţare mai mare pentru mediu.
Urmărește
1706 afișări
Cât de sigure sunt culturile modificate genetic pentru consum (Imagine Cristina Nichitus / Mediafax Foto)
Conform Descoperă, experţii au notat că există dificultăţi în stabilirea tendinţelor pe termen lung. Singurul risc este legat de dăunătorii care dezvoltă rezistenţă la culturile modificate genetic. De asemenea, a fost descoperit că nu a existat o creştere semnificativă a productivităţii de la culturile modificate genetic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
Ei au descoperit că progresele moderne în ingineria genetică se estompează în linii clare de distincţie între plantele modificate genetic (GE) şi organismele crescute în mod convenţional.
Raportul a fost întocmit de către un grup de 20 de oameni de ştiinţă, care au început examinarea tuturor probelor în urmă cu mai bine de doi ani. Ei au avut sprijinul Academiei Naţionale de Ştiinţe, Inginerie şi Medicină a SUA. De la începutul studiului, au fost analizate aproape 900 de publicaţii şi studii din ultimele două decenii referitoare la soia, porumb, bumbac (care sunt aproape toate culturi comerciale modificate genetic). Studiul a analizat discursurile a 80 de vorbitori de la trei şedinţe publice, peste 700 de comentarii de la public pentru a oferi o perspectivă asupra problemelor care privesc populaţia generală.
Raportul precizează că reglementarea noilor alimente ar trebui să nu fie pur şi simplu despre modul în care acestea sunt produse, ci în funcţie de produsul în sine. Acest lucru înseamnă că testele de siguranţă pentru produse noi ar trebui să fie făcute în exact acelaşi mod, ca cele ale plantelor reproduse convenţional.
Ei au descoperit că în timp ce multe atribute au fost adăugate la aceste culturi, cum ar fi termenul de valabilitate mai lung şi conţinutul de vitamine mai mare, numai două caracteristici au devenit un lucru obişnuit şi pe larg utilizat: unul care le conferă rezistenţă la erbicide şi al doilea care le face toxice pentru insecte.
Pentru că numai aceste două caracteristici sunt în mod frecvent introduse prin modificare genetică inginerie, comisia a considerat că ar trebui să fie evitate generalizări cu privire la riscurile sau beneficiile asociate cu culturile modificate genetic, scrie Descoperă.
Se consideră că efectele specifice culturilor modificate genetic se aplică pentru toate produsele fabricate, dar nu se ştie dacă acest lucru este adevărat.
Raportul a primit deja critici, unii susţinând că experţii au fost dirijaţi de marii producătorii din industria agricolă. Dar, Fred Gould, care a prezidat comisia, a negat acest lucru, spunând că reprezentanţii industriei agricole i-au refuzat seminţele şi plantele cu care urma să facă experimente pentru noul raport.
Chiar dacă plantele sunt sigure pentru consumul alimentar şi nu prezintă nici un pericol pentru mediu, ei au găsit că unele dintre beneficii au fost exagerate. De exemplu, aceste specii modificate genetic nu au crescut productivitatea culturilor.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe