- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (30.03.2011, 10:57)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cât ne iradiază o radiografie dentară, fumatul sau alimentele pe care le consumăm? Vezi graficul radiaţiilor
Dacă mâncaţi o banană vă iradiaţi cu 0,1 microsieverţi, o radiografie dentară vă iradiază cu 5 microsieverţi, iar una a pieptului cu 100 de microsieverţi, arată un grafic al radiaţiilor la care putem fi expuşi în viaţa de zi cu zi.
Urmărește
4084 afișări
Cât ne iradiază o radiografie dentară, fumatul sau alimentele pe care le consumăm? Vezi graficul radiaţiilor
Sievertul (simbol: Sv) reprezintă doza de iradiere, evaluând cantitativ efectele biologice ale radiaţiei. Sievertul măsoară cantitatea de radiaţii absorbite de o persoană.
VEZI AICI GRAFICUL RADIAŢIILOR
Potrivit www.informationisbeautiful.net , care a realizat graficul, numeroase activităţi zilnice, chiar şi cele mai banale, ne expun radiaţiilor. De exemplu, dacă locuiţi într-o clădire din piatră, cărămidă sau beton timp de un an, vă expuneţi unor radiaţii de 70 de microsieverţi, iar doza de radiaţii pe care o persoană o absoarbe din alimente în timpul unui an este de 400 de microsieverţi.
Fumatul unui pachet şi jumătate de ţigări în fiecare zi timp de un an cauzează absorbţia a 36 de milisieverţi, iar la 100 de milisieverţi există riscul dezvoltării cancerului. Dacă doza anuală ajunge la 500 de milisieverţi, o persoană din 250 poate dezvolta cancer.
La o radiaţie de 2.000 de milisieverţi într-un an, o persoană poate avea simptome de greaţă şi vomă, însă se va recupera. O doză de 10.000 de milisieverţi absorbiţi într-un an este considerată fatală. În radioterapia pentru cancer este folosită o doză de 20.000 de milisieverţi.
Un nivel al radiaţiilor de 100.000 de milisieverţi provoacă vomă imediată şi comă, iar moartea survine în câteva ore.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe