Cât timp te uiţi la televizor? Ce efecte are statul în faţa ecranului mai mult de două ore pe zi

Cercetătorii au demonstrat că privitul la televizor timp de mai mult de două ore în fiecare zi poate duce la o moarte timpurie. Aceştia au descoperit că la fiecare două ore petrecute în faţa televizorului, o persoană prezintă un risc cu 20% mai mare de a dezvolta diabet de tip II, cu 15% mai mare de a avea boli de inimă şi cu 13% mai mare de a muri din altă cauză.

Urmărește
1772 afișări
Imaginea articolului Cât timp te uiţi la televizor? Ce efecte are statul în faţa ecranului mai mult de două ore pe zi

Cât timp te uiţi la televizor? Ce efecte are statul în faţa ecranului mai mult de două ore pe zi (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Lipsa de exerciţii fizice şi mâncatul alimentelor nesănătoase în timpul vizionării programelor TV sunt cauzele pentru riscul crescut de îmbolnăvire, spun medicul Anders Grontved de la Universitatea de Sud din Danemarca şi medicul Frank Hu de la Şcoala Harvard de Sănătate Publică, scrie dailymail.co.uk.

Descoperirile lor, publicate în Jurnalul Asociaţiei Medicale, vin în urma a opt studii ce au implicat în jur de 235.000 de oameni.

Bazându-se pe rata îmbolnăvirilor din Statele Unite ale Americii, cercetătorii au estimat că pentru fiecare două ore petrecute în faţa televizorului, numărul oamenilor care riscă să se îmbolnăvească de diabet tip II creşte cu 178 la fiecare 100.000, 38 riscă să facă o boală cardiovasculară fatală, iar 104 riscă să moară din alte cauze.

"Studiul conferă mai multă putere dovezilor de până acum conform cărora activităţile sedentare, cum ar fi privitul la televizor, pot creşte riscul de îmbolnăvire de diabet, boli ale inimii şi boli de circulaţie", spune Maureen Talbot de la Fundaţia Inimii din Marea Britanie.

"Ştiu sigur că toţi am pierdut seri întregi stând pe canapea în faţa televizorului, ronţăind gustări şi biscuiţi şi bând sucuri dulci sau alcool, dar este important ca această activitate să nu devină o obişnuinţă. Ar trebui să fim mai selectivi în privinţa timpului pe care îl petrecem în faţa televizorului şi să fim mai activi. Avem nevoie de 30 de minute de activitate fizică cel puţin cinci zile pe săptămână pentru a ne păstra inimile sănătoase", a declarat Maureen Talbot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici

www.zf.ro
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
www.businessmagazin.ro
Semne de declin pentru piaţa imobiliară din Europa. O ţară europeană a anunţat primele scăderi după 9 luni de creşteri. Cum s-a ajuns aici şi ce urmează?