Catacombele din spatele Samsung: o poveste despre corupţie, nepotism şi stalinism sud-coreean perfecţionat pentru lumea de business

Conglomeratul Samsung, format din 60 de companii interconectate, are un istoric demn de ecranizare, fiind cea mai profitabilă companie din domeniul tehnologic, cu un profit net de 9.9 miliarde de dolari raportat în ultimul trimestru.

Urmărește
2298 afișări
Imaginea articolului Catacombele din spatele Samsung: o poveste despre corupţie, nepotism şi stalinism sud-coreean perfecţionat pentru lumea de business

Catacombele din spatele Samsung: o poveste despre corupţie, nepotism şi stalinism sud-coreean perfecţionat pentru lumea de business

O poveste despre nepotism, corupţie şi stalinism modern,  cu un moştenitor al imperiului condamnat la 5 ani de închisoare, produse care explodează şi cu proteste de amploare generate la nivel mondial, compania îşi consolidează poziţia de lider în domeniu, înregistrând anual vânzări de miliarde de dolari, reiese dintr-o analiză realizată de Bloomberg Businessweek.

Lumea cunoaşte brandul Samsung, dar puţini ştiu cât de complex este sistemul de companii şi de acţionari din spatele conglomeratului, cu atât mai puţin, cu ce costuri sau prin ce mijloace a ajuns Samsung să fie gigantul de astăzi, care în ultimul trimestru a raportat un profit record, de 9.9 miliarde de dolari, înregistrându-se drept cea mai profitabilă companie din domeniul tehnologic.

Jay Y. Lee, preşedintele de drept al companiei Samsung, a fost acuzat şi condamnat în cadrul unui scandal de dare de mită fostei conducătoare a Coreei de Sud, Park Geun-hye, prima femeie preşedinte a statului, şi unui prieten al acesteia. Lee a fost acuzat că i-a dat mită acesteia pentru a facilita o fuziune dintre două companii aflate sub tutela Samsung, mutare care urma să îi consolideze lui Lee controlul deţinut asupra imperiului Samsung.

Mita a constat în Vitana V, un cal englezesc pur sânge, în valoare de 800.000 de dolari şi „donaţii” de 17 milioane de dolari către fundaţii afiliate cu prietenul respectiv al preşedintei, prieten a cărui fiică dorea să intre în Lotul Olimpic pentru 2020, în echipa de echitaţie.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici