- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (05.01.2013, 09:23)
- Oana Ghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Câte ore de exerciţii fizice garantează sănătatea? Recomandările experţilor
Organizaţia Mondială a Sănătăţii garantează că inactivitatea fizică este cea de-a patra cauză a morţii pe glob şi creşte riscul de cancer, diabet şi maladii cardiace; experţii sunt de acord cu această atenţionare, dar se contrazic în recomandări.
Urmărește
14746 afișări
Câte ore de exerciţii fizice garantează sănătatea? Recomandările experţilor (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)
Potrivit autorităţilor britanice, un adult ar trebui să facă exerciţii fizice moderate cel puţin două ore pe săptămână sau o oră şi un sfert de activităţi fizice cu grad de dificultate ridicat sau o combinaţie a celor două tipuri de exerciţii fizice. Faptul că această recomandare este destul de confuză nu poate fi însă cauza pentru care doar o treime din adulţii britanici urmează aceste sfaturi de la specialişti, scrie BBC.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
O mare parte din cercetările legate de exerciţiile fizice şi efectul lor asupra sănătăţii sunt efectuate de American College of Sports Medicine, instituţie care a studiat, începând cu 1950, efectele fitness-ului asupra corpului uman.
Normele britanice legate de exerciţiile fizice au fost modificate în 1994, când a fost remarcat un grad foarte slab al sănătăţii populaţiei, din cauza stilului de viaţă sedentar.
Dar, în ceea ce priveşte recomandările generale, există tensiuni între experţi. Spre exemplu profesorul Michael Mosley este de părere că activităţile fizice nu au aceleaşi efecte asupra tuturor indivizilor.
Pe de altă parte, Stuart Biddle, profesor la Loughborough University, care a scris recomandările referitoare la practicarea exerciţiilor fizice pentru Marea Britanie spune: "Dezbaterea nu a fost legată de legătura dintre exerciţiile fizice şi sănătatea individului ci de cât de multă mişcare trebuie să facă cineva pentru a-şi menţine sănătatea".
Unul dintre colegii acestuia, Jamie Timmons a cercetat efectele exerciţiilor de mare intensitate şi dacă acestea pot aduce beneficii asupra corpului uman cu numai trei minute de exerciţii pe săptămână.
Sir Liam Donaldson, care a fost consilier pe teme de sănătate a populaţiei între 1998 şi 2000 a descoperit că mişcarea de cinci ori pe săptămână pentru adulţi aduce mari beneficii sănătăţii. Tot el a spus că munca din casă, precum curăţenia sau grădinăritul, contează drept exerciţii fizice.
Carol Garber, vicepreşedinte al American College of Sports Medicine a declarat că recomandările ar trebui înţelese mai bine. "O parte din vină este a faptului că da, explicaţiile acestea sunt complicate, iar noi nu am ajutat foarte mult cu explicaţiile, astfel încât oamenii să implementeze aceste sfaturi în activităţile lor cotidiene", a spus vicepreşedintele American College of Sports Medicine.
În Marea Britanie, aceste recomandări au devenit şi mai specifice, în funcţie de grupuri de vârstă, pentru a evita efectele "ucigaşului tăcut"- sedentarismul.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
CANCAN.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe