Ce afecţiuni se ascund în spatele unei „simple” migrene

Jumătate dintre români acuză dureri de cap, migrene sau cefalee cel puţin o dată pe lună. Dintre aceştia, peste 50 la sută se confruntă cu astfel de simptome săptămânal. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de GfK România, pe un eşantion de 1.641 de persoane, cu vârsta de peste 15 ani.

Urmărește
78 afișări
Imaginea articolului Ce afecţiuni se ascund în spatele unei „simple” migrene

Ce afecţiuni se ascund în spatele unei „simple” migrene (Imagine: Dragos Cristescu/Mediafax Foto)

Potrivit cercetării, odată cu înaintarea în vârstă, atât ponderea celor care acuză lunar astfel de dureri, dar şi frecvenţa crizelor cresc. Astfel, o persoană tânără, de până în 30 de ani, se plânge de dureri de cap în medie de 1,4 ori pe lună, în timp ce în rândul persoanelor de peste 50 de ani durerile de cap se instalează mult mai frecvent, în medie de 2,5 ori pe lună.

Medicii atrag atenţia că "banalele" dureri de cap pot ascunde afecţiuni destul de grave, care, netratate adecvat, ne pun viaţa în pericol. "Cefaleele pot fi simptome ale debutului unei răceli, dar pot «ascunde» şi tumori craniane, hemoragii cerebrale sau hipertensiune intracraniană", spune dr. Marina Luculescu, medic generalist. Specialistul completează că durerile de cap mai pot reprezenta şi simptome ale infecţiilor de la nivelul sistemului nervos central. "Acestea pot fi meningitele virale sau bacteriene sau encefalitele", adaugă dr. Luculescu.

Citeşte mai multe despre afecţiunile ce se ascund în spatele unei simple migrene pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici