Ce conţin de fapt ţigările. Arsenicul, folosit la otrăvirea şobolanilor, şi cianura, printre miile de chimicale ce se regăsesc în ele

Fiecare dintre noi ştie că ţigările sunt nocive, dar puţini sunt aceia care ştiu ce substanţe inhalează atunci când fumează.

Urmărește
27154 afișări
Imaginea articolului Ce conţin de fapt ţigările. Arsenicul, folosit la otrăvirea şobolanilor, şi cianura, printre miile de chimicale ce se regăsesc în ele

Ce conţin de fapt ţigările. Arsenicul, folosit la otrăvirea şobolanilor, şi cianura, printre miile de chimicale ce se regăsesc în ele (Imagine: Shutterstock)

Site-ul Smoke Free Forsyth, realizat pentru a-i ajuta pe locuitorii ţinutului Forsyth din Carolina de Nord să se lase de fumat, a arătat că ţigările conţin nu mai puţin de 4.000 de chimicale, potrivit dailymail.co.uk.

Arsenicul, care se foloseşte pentru a otrăvi şobolanii, sau acetona, care îndepărtează vopseaua de pe unghii, se găsesc în ţigări.

Amoniacul, folosit la curăţarea toaletei, butanul (combustibil uşor), hexamina (întrebuinţată la aprinderea grătarului), monoxidul de carbon, acidul acetic (oţetul), cadmiul (folosit pentru producerea bateriilor) se află şi ele în ţigări.

De asemenea, găsim cianura în ţigări şi insecticidul interzis numit DDT.

Ţigările conţin şi formaldehidă, care este folosită la conservarea cadavrelor animalelor, hidrazină (combustibil pentru rachete) şi acidul stearic, ce se găseşte în lumânări.

În ţigări găsim şi plumb, care este otrăvitor în cantităţi mari, şi poloniul, un element radioactiv care cauzează cancer.

"O problemă majoră a ţigărilor este că ele conţin sute de alte ingrediente, nu numai cele naturale din planta de tutun", a declarat doctorul Luz Claudio pentru Medical Daily. "Ceea ce complică acest lucru şi mai mult este că respectivele chimicale, atunci când ard, formează alte chimicale care au şi ele efecte nocive asupra sănătăţii", a mai precizat medicul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici