- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (20.10.2016, 11:00)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce este tulburarea ADHD: Simptome şi metode de ameliorare
Această tulburare, tradusă ca sindrom al deficitului de atenţie şi al hiperactivităţii, este frecvent întâlnită în rândul copiilor şi adolescenţilor, între 4% şi 6% dintre şcolari prezentând manifestări ale ADHD.
Urmărește
6018 afișări
Ce este tulburarea ADHD: Simptome şi metode de ameliorare
Din nefericire, multe cazuri rămân nediagnosticate şi netratate, notează CSID.
Cu toate acestea, există soluţii eficiente pentru îmbunătăţirea atenţiei şi concentrării copiilor. Potrivit unor studii ştiinţifice, suplimentarea dietei cu acizi graşi omega 3 şi omega 6, magneziu şi zinc ajută la diminuarea simptomatologiei ADHD. Iată câteva informaţii preţioase oferite de specialiştii GTS Solution.
Simptomele ADHD
Din cauza imposibilităţii de a fi calm şi a neatenţiei, copilul cu ADHD poate prezenta simptome din mai multe categorii:
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Petrişor Peiu: Guvernul Ciolacu II începe cu austeritate
-
Diana Buzoianu, deputată USR: Nu am fugit de la guvernare, dar noi voiam nişte soluţii concrete
-
Revoluţia AI vine din China! DeepSeek V3 depăşeşte GPT-4 şi redefineşte limitele tehnologiei
Deficit de atenţie: se concentrează cu greu asupra unei sarcini, nu poate fi atent mai mult de câteva minute, nu termină ceea a început, este uituc şi distrat, greşeşte deseori din neglijenţă, pare că nu ascultă când cineva îi vorbeşte;
Hiperactivitate motrică: este agitat în permanenţă, îi este aproape imposibil să stea câteva minute pe scaun, nu se angajează în jocuri sau activităţi liniştite, are mai tot timpul semne de "bună purtare": vânătăi, zgârieturi, cucuie;
Citeşte şi: Elevilor şcolii din Piteşti care refuză prezenţa unui coleg cu ADHD li s-a scăzut nota la purtare/ Studenţii se pronunţă în favoarea copilului exclus - VIDEO
Impulsivitate verbală şi motrică: acţionează înainte de a gândi, vorbeşte excesiv, întrerupe alte persoane, este mereu nerăbdător, pare nepăsător faţă de consecinţele faptelor sale, dar şi faţă de recompense.
Aparent, majoritatea copiilor se comportă în acest fel. Însă pentru copilul cu ADHD, simptomele durează cel puţin 6 luni şi sunt prezente în orice mediu: familial, şcolar, extra-şcolar. În general, ADHD debutează înaintea vârstei de 12 ani şi afectează de 3 ori mai frecvent băieţii decât fetele.
De ce este important diagnosticul ADHD şi riscurile lipsei de tratament
În aproximativ 60% din cazuri, această tulburare persistă şi la vârsta adultă. Copilul cu ADHD nediagnosticat la timp şi netratat se va confrunta cu mari probleme atât în familie, cât şi în societate. Va fi perceput ca fiind diferit, motiv pentru care riscă să fie izolat, să fie respins de colegi, să rămână fără prieteni.
Imposibilitatea de a se concentra şi deranjarea cursurilor vor duce la rezultate şcolare slabe. Cercetările avertizează că până la 40% dintre copiii cu ADHD nu-şi finalizează studiile.
Pe lângă aceste consecinţe, viaţa cu ADHD poate fi o adevărată dramă atât pentru copil, întrucât suferinţa interioară este pe măsura haosului creat în jurul său, cât şi pentru părinţi, care de multe ori nu mai ştiu cum să gestioneze situaţia şi cum să-şi ajute copilul pentru a-şi regăsi liniştea.
Rolul părinţilor este primordial
Dr. Frederic Kochman, pedopsihiatru, autorul volumului „Cum să trăim mai bine cu un copil hiperactiv”, afirmă că „părinţii trebuie să devină experţi în această afecţiune”. Ei trebuie să îşi adapteze comportamentul şi metodele educative în funcţie de situaţia copilului. Este bine să înveţe tehnici de comunicare în situaţii de criză, exerciţii de relaxare, ca să nu mai vorbim de cunoaşterea posibilităţilor terapeutice în ceea ce priveşte controlul ADHD.
Acizii graşi Omega 3 şi Omega 6 ajută la ameliorarea simptomelor ADHD
Se vorbeşte mult despre efectele benefice ale acizilor graşi omega 3 şi omega 6. Deoarece organismul nu îi poate fabrica singur, aportul trebuie asigurat prin alimentaţie şi suplimente nutritive.
Surse de Omega 3
Acizii graşi omega 3 pot fi procuraţi din peştii care trăiesc în ape reci ca heringul, macroul, somonul, sardinele şi tonul. Sunt recomandate cel puţin 2 mese de peşte pe săptămână.
Surse de Omega 6
Acizii graşi omega 6 sunt importanţi pentru structura creierului, dezvoltarea memoriei, procesul de învăţare, concentrare, atenţie. Acizii omega 6 provin din planta luminiţa nopţii (Oenothera biennis) sau din ulei din seminţe de cânepă.
Studiile ştiinţifice au arătat că terapia nutriţională în caz de ADHD necesită suplimentarea alimentaţiei cu acizi graşi omega 3 şi omega 6, magneziu şi zinc. Aceste suplimente trebuie administrate cel puţin 12 săptămâni, dar dacă este nevoie se poate continua administrarea. Datorită ingredientelor naturale, suplimentele pe bază de omega 3, omega 6, magneziu şi zinc sunt bine tolerate de copii, nu prezintă reacţii adverse şi nu creează dependenţă.
Citește pe alephnews.ro: Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ancheta preliminară confirmă că o rachetă rusească a provocat prăbușirea Azerbaijan Airlines în Kazahstan
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe