Ce s-a întâmplat cu maimuţele injectate cu vaccinul anti-COVID produs la Oxford după 4 săptămâni de la testare

  • Cercetătorii de la Oxford au efectuat teste ale unui vaccin anti-coronavirus pe şase maimuţe
  • Acestea au fost declarate complet vindecate după 4 săptămâni
  • Oxford înrolează acum 6.000 de participanţi pentru un studiu clinic care să ateste eficienţa şi siguranţa vaccinului
Urmărește
12124 afișări
Imaginea articolului Ce s-a întâmplat cu maimuţele injectate cu vaccinul anti-COVID produs la Oxford după 4 săptămâni de la testare

Ce s-a întâmplat cu maimuţele injectate cu vaccinul anti-COVID produs la Oxford după 4 săptămâni de la testare

Câteva zeci de variante de vaccin sunt în lucru în toată lumea. Printre acestea se află şi cea propusă de cercetătorii Universităţii din Oxford, Marea Britanie. Aceştia au trecut deja de etapa testelor pe maimuţe şi vor intra în etapa testării pe oameni. Aceştia spun că vaccinul ar putea fi gata pentru producţie în luna septembrie, dacă toate testele decurg conform planului.
 
Vaccinul dezvoltat la Oxford a fost testat la National Institutes of Health's Rocky Mountain Laboratory din Montana, Statele Unite. Acolo, şase maimuţe din specia Macac au primit doze ale medicamentului, iar după 4 săptămâni rezultatele sunt mai mult decât încurajatoare. Dr. Vincent Munster a declarat pentru The Times că maimuţele nu mai prezintă nicio urmă a virusului.
 
"Rhesus macaque este cea mai apropiată specie de om pe care să putem efectua aceste teste", a spus Munster.
 
Deşi nu există certitudinea că efectele vor fi aceleaşi şi asupra oamenilor, epidemiologii sunt optimişti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici