- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (03.12.2021, 11:15)
Ce tratamente inovatoare există pentru pacienţii cu cancer pulmonar? Imunoterapiile oncologice şi beneficiile lor
Articol cu conținut publicitar
Urmărește
1935 afișări
Ce tratamente inovatoare există pentru pacienţii cu cancer pulmonar? Imunoterapiile oncologice şi beneficiile lor
Tratarea cancerului pulmonar a avansat considerabil. Imunoterapia şi terapile ţintite, precum şi diagnosticul molecular sau testările genetice, sunt printre cele mai noi inovaţii. Pe scurt, este vorba despre tratamente personalizate sau medicină personalizată în tratamentul bolilor oncologice.
La nivel mondial, imunoterapia reprezintă cel mai promiţător domeniu de cercetare în domeniul Oncologiei. În prezent, sunt studiate mai mult de 2.000 de imunoterapii oncologice, în peste 3.000 de studii clinice, pentru aproximativ 300 tipuri de cancer.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Imunoterapia poate avea rezultate eficiente în afecţiuni cu soluţii limitate, precum cancerul pulmonar.
Cancerul pulmonar este unul dintre cele mai frecvente forme de cancer la nivel mondial. În România, cancerul pulmonar rămâne cel mai întâlnit tip de tumoare, cu cea mai mare rată a mortalităţii: avem circa 12.000 de cazuri noi anual şi 10.779 decese.
Pentru pacienţii cu cancer pulmonar, imunoterapiile oferă speranţă privind rata de supravieţuire dar şi o îmbunătăţire a calităţii vieţii, în comparaţie cu tratamentele clasice.
Imunoterapiile pot oferi şanse de supravieţuire pe termen lung multor pacienţi cu forme de cancer pulmonar în fază avansată, care nu au avut anterior alte variante de tratament.
În acelaşi timp, prin utilizarea crescută a testării biomarkerilor specifici, se poate realiza o selecţie a pacienţilor care răspund cel mai bine la tratamentele cu imunoterapii, şi care, astfel, primesc tratamentul cel mai adecvat.
Ce arată rezultatele folosirii imunoterapiei în cazul pacienţilor
În cazul cancerului pulmonar, un cancer extrem de agresiv şi cu o speranţă de viaţă extrem de scăzută, imunoterapia a crescut de cinci ori speranţa de viaţă, până la aproape 20% - ceea ce este un fapt pozitiv, notabil.
Acest tip de inovare în Medicină poate „transforma” cancerul, făcându-l să aibă un impact mult mai redus la nivel micro, asupra vieţii pacienţilor, dar şi macro, asupra societăţii.
Ce presupune tratamentul cu imunoterapii
Principiul de acţiune al imunoterapiilor este unul simplu, la prima vedere: imunoterapia se bazează pe răspunsul natural de apărare al organismului, care poate ajuta sistemul imunitar al pacienţilor să poată lupta cu boala.
Tehnologia din spatele imunoterapiilor este însă cât se poate autentică şi nouă: sunt folosite medicamente care au rezultat în urma a zece ani de cercetare şi pentru care s-au investit peste un miliard de euro.
Imunoterapiile oncologice sunt disponibile gratuit pacienţilor români pentru tratarea anumitor tipuri de cancer pulmonar dar şi alte tipuri de boli oncologice, precum cancerul de vezica urinară.
Dar eforturile continuă, acesta fiind abia începutul. Grupul Roche are un program de cercetare extins în domeniul imunoterapiei, cu peste 20 de molecule aflate în stadiul de cercetare, în combinaţie cu tratamente clasice precum chimioterapia, dar şi cu tratamente inovatoare ţintite sau alte imunoterapii.
Acest program masiv de cercetare susţine viziunea companiei, aceea de a identifica un tratament curativ pentru cancerul pulmonar, prin asigurarea tratamentului corect şi adecvat fiecărui pacient şi paciente în parte.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe