- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (29.12.2010, 15:26)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce trebuie să mănânci de Revelion ca să scapi de mahmureala din prima zi a noului an
Meniul de la masa de Revelion poate influenţa intensitatea stării de mahmureală de a doua zi, anumite alimente eliminând aceaste neplăceri, potrivit nutriţioniştilor britanici, citaţi de dailymail.co.uk.
Urmărește
62 afișări
Ce trebuie să mănânci de Revelion ca să scapi de mahmureala din prima zi a noului an (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Potrivit nutriţioniştilor britanici, alegerea unor anumite alimente la masa din seara de Revelion sau chiar la prânzul din 31 decembrie poate diminua efectele alcooluilui, resimţite în dimineaţa primei zile a noului an.
"Fasolea, avocado şi cerealele eliberează energia treptat, aşa că, dacă mănânci aşa ceva înainte să ajungi la o petrecere, cu siguranţă nu vei fi înfomentat", a declarat nutiriţionistul Azmina Govindji.
Aceste alimente "te fac să nu resimţi imediat efectele alcoolului şi nu o să simţi nevoia să bei încă un pahar atât de repede", a mai spus ea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri prezidențiale 2024 și Referendum București. Secțiile de votare s-au deschis în toată țara. Până la ora 11:30, prezența la vot este de 16,47 %. 3 milioane de români au votat
-
Referendum local în Capitală. Prezenţa la vot în rândul bucureştenilor
-
Incidente la Alegerile Prezidenţiale 2024: de la amenzi şi urne fără escortă poliţienească la Diana Şoşoacă filmându-se în cabina de vot / George Simion acuză nereguli la Roma: „Am văzut oameni care intrau câte doi în cabina de vot"
-
Judeţele cu cea mai mare şi cea mai mică prezenţă la urne pentru alegerile prezidenţiale 2024
De asemenea, un alt adjuvant în prevenirea stării de mahmureală este sucul de mere, care menţine organismul hidratat şi este bogat în vitamina C.
Un alt fel de mâncare recomandat de nutriţionişti înainte de a ajunge la petrecerea de Revelion este cotletul de miel cu cartofi la cuptor. "Dacă mănânci asta la 14.00 iţi va potoli foamea şi va încetini absorbţia de alcool până pe la ora 18.00, când eşti la primul pahar", a declarat specialista în diete Sarah Schenker.
"Carnea de miel este bogată în proteine, ceea ce oferă senzaţia de saţietate, iar cartofii eliberează treptat energia. Sunt totodată o sursă importantă de zinc şi vitamina A. Ambele elemente sunt esenţiale pentru un sistem imunitar sănătos", a mai spus Schenker.
De asemenea, specialista a mai recomndat şi iaurtul probiotic pentru persoanele care au probleme cu bila din cauza excesului de alcool.
O chiflă făcută din făină integrală, în care se pune somon afumat, brânză grasă şi roşii este o altă variantă de meniu echilibrat. Urmat de o banană şi de un pahar mare de suc de portocale, acest meniu e indicat înainte de petreceri.
"Este o gustare excelentă înainte de o petrecere", a declarat Carina Norris, specialist în nutriţie. "Conţine mult potasiu, ce ajută la menţinerea unui nivel echilibrat de fluide în organism, ceea ce e bine, deoarece alcoolul este diuretic, aşa că se pierd mai multe fluide decât se ingerează. Banana, roşiile şi sucul sunt bogate în vitamina B şi C, foarte importante pentru sistemul imunitar", a mai spus ea.
Potrivit lui Schenker, foarte sănătoasă este şi bundinca de orez, mango şi o ceaşcă de ceai. "Un pahar de lapte este deja o băutură tradiţională înaintea unei petreceri. Acţionează ca un pansament şi nu permite alcoolului să irite stomacul. Budinca de orez este şi mai bună şi mai hrănitoare. Câteva felii de mango îţi asigură necesarul de vitamine A, B şi C. În ceea ce priveşte ceaiul, se credea că deshidratează, dar nu e aşa", spune aceasta.
De asemenea, printre alimentele recomandate de nutriţionişti înainte de petreceri se mai numără şi supa de linte, omleta, painea de secară şi mierea.
Citește pe alephnews.ro: Ce trebuie să știi despre alegerile prezidențiale și referendumul din 24 noiembrie? Aproape 19.000 de secții de votare vor fi deschise pe teritoriul României începând cu ora 07:00
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Alegeri Prezidențiale 2024 | Cifrele de la ora 12:00. Județele care au aruncat în aer prezența la vot. Cum stă Bucureștiul cu prezența la referendum?!
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:39
Centrele de date care alimentează IA ar putea folosi mai multă energie electrică decât oraşe întregi
-
astăzi, 12:38
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1005. Rachetele nord-coreene utilizate de Rusia conţin componente fabricate în SUA şi Europa – CNN / Mediazona confirmă identităţile a aproape 80.000 de soldaţi ruşi ucişi în Ucraina / Rusia a lansat peste 800 de bombe KAB, 460 de drone şi 20 de rachete asupra Ucrainei în această săptămână, spune Zelenski