Ceaiul verde poate preveni bolile cardiovasculare

Consumul zilnic de ceai verde poate contribui la prevenirea bolilor de inimă, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii greci, publicat în European Journal of Cardiovascular Prevention and Rehabilitation.

Urmărește
113 afișări
Imaginea articolului Ceaiul verde poate preveni bolile cardiovasculare

Ceaiul verde poate preveni bolile cardiovasculare (Imagine: www.healthhokkaido.com)

Rezultatele studiului arată că ceaiul verde contribuie la fluidizarea sângelui şi permite arterelor să se relaxeze, a declarat Charalambos Vlachopoulus, specialist cardiolog la Şcoala Medicală din Atena, unul dintre autorii studiului.

Studii precedente au indicat că ceaiul negru este, de asemenea, benefic sănătăţii cardiovasculare.

Specialiştii greci care au realizat studiul au declarat că ceaiul verde este mai eficient decât cel negru, întrucât conţine un nivel mai mare de compuşi benefici, numiţi flavonoizi.

În timpul procesului de oxidare prin care trece ceaiul negru, o parte dintre flavonoizi sunt distruşi.

Flavonoizii se mai găsesc în cacao, roşii şi struguri.

"Câteva ceşti pe zi ar fi, probabil, o doză bună pentru oameni", a declarat Vlachopoulos.

Cercetătorii au realizat studiul pe 14 persoane, cărora le-au oferit ceai verde, cofeină diluată sau apă fierbinte în trei ocazii diferite.

Specialiştii au măsurat funcţionarea celulelor endoteliale ale sistemului circulator al participanţilot la studiu şi au remarcat că ceaiul verde ajută arterele să se relaxeze şi fluidizează sângele.

"Ceea ce este important este faptul că aceste efecte sunt chiar rapide, în 30 de minute se pot vedea rezultatele", a declarat Vlachopoulos, adăugând că în urma controalelor făcute după 30, 90 şi 120 de minute de la consumul de ceai verde, s-au constatat imediat beneficiile.

Bolile de inimă reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial. Sunt provocate de depuneri de grăsime care îngroaşă şi blochează arterele, de hipertensiune arterială sau de alţi factori.

În vreme ce cercetătorii au avut în vedere doar impactul pe termen scurt al consumului de ceai verde, Vlachopoulos a precizat că studiile încă nepublicate ale echipei sale arată că efectele sunt de durată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici