Prima pagină » Ştiinţă-Sănătate » Ceapa, usturoiul, citricele şi lactatele ţin răceala la distanţă

Ceapa, usturoiul, citricele şi lactatele ţin răceala la distanţă

Viroze respiratorii şi răceli - acestea sunt pericolele care ne pândesc organismul în perioada aceasta. Orice fluctuaţie de temperatură ne pune sistemul imunitar la încercare. Medicii spun că, mai ales în perioada schimbărilor bruşte de temperatură, ne îmbolnăvim de viroze respiratorii sau răcim.
Ceapa, usturoiul, citricele şi lactatele ţin răceala la distanţă

Gândul vă oferă o listă a alimentelor care ţin răceala la distanţă. Astfel, usturoiul are proprietăţi antifungice, antibacteriene şi antivirale, spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic, autoarea cărţii „Trăiesc, deci mă abţin”. „Acest condiment este des folosit în tratamentul infecţiilor, al gripei şi al can­didozei. Substanţele sulfu­roase şi allicina acţionea­ză eficient împotriva helicobacter pylori, o bacterie responsabilă de apariţia ulcerului gastric”, menţionează dr. Bilic.

Ceapa este bogată în quercetină, fitonutrient care creşte rezistenţa organis­mului. „În cazul unei alimentaţii sărace în vitaminele C şi E, ceapa asigură organismului antioxidanţii necesari prevenirii bolilor. De asemenea, are efect sedativ, ameliorează tusea şi bronşitele”, spune medicul nutriţionist.

Citeşte mai multe despre alimentele care ţin răceala la distanţă pe www.gandul.info