Gândul vă oferă o listă a alimentelor care ţin răceala la distanţă. Astfel, usturoiul are proprietăţi antifungice, antibacteriene şi antivirale, spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic, autoarea cărţii „Trăiesc, deci mă abţin”. „Acest condiment este des folosit în tratamentul infecţiilor, al gripei şi al candidozei. Substanţele sulfuroase şi allicina acţionează eficient împotriva helicobacter pylori, o bacterie responsabilă de apariţia ulcerului gastric”, menţionează dr. Bilic.
Ceapa este bogată în quercetină, fitonutrient care creşte rezistenţa organismului. „În cazul unei alimentaţii sărace în vitaminele C şi E, ceapa asigură organismului antioxidanţii necesari prevenirii bolilor. De asemenea, are efect sedativ, ameliorează tusea şi bronşitele”, spune medicul nutriţionist.
Citeşte mai multe despre alimentele care ţin răceala la distanţă pe www.gandul.info