„Ceasul biologic” masculin poate afecta şansele de naştere mai mult decât se credea

Cercetarea ar putea ajuta la modelarea educaţiei şi a mesajelor privind fertilitatea pentru cuplurile care încearcă să conceapă prin vitro.

Urmărește
3855 afișări
Imaginea articolului „Ceasul biologic” masculin poate afecta şansele de naştere mai mult decât se credea

„Ceasul biologic” masculin poate afecta şansele de naştere mai mult decât se credea

Primul lucru care i se va spune unei femei care caută să rămână însărcinată prin tratament de fertilitate este, fără îndoială, impactul pe care îl va avea vârsta ei asupra şanselor de a avea o sarcină de succes.

Dar acum, un studiu a arătat cum influenţa vârstei paterne asupra ratelor de naştere  ar putea juca un rol mai vital decât se credea anterior.

S-a constatat că pentru femeile sub 35 de ani sau peste 40 de ani, vârsta partenerului lor de sex masculin nu a avut nicio diferenţă în şansele lor de a da naştere. Dar pentru femeile cu vârste cuprinse între 35 şi 40 de ani, a existat o „scădere semnificativă” a ratei natalităţii dacă partenerul de sex masculin avea 40 de ani.

Rezultatele contestă ipotezele larg răspândite conform cărora vârsta maternă ar trebui să fie întotdeauna principalul aspect şi ar putea ajuta la formarea educaţiei şi a mesajelor privind fertilitatea pentru cuplurile care încearcă să conceapă.

„Descoperirile se adaugă la un număr tot mai mare de dovezi care arată că fertilitatea este, de asemenea, o problemă de sex masculin”, a spus Kate Brian, manager de operaţiuni la Fertility Network UK.

„Conştientizarea noastră din ce în ce mai mare cu privire la influenţa fertilităţii masculine evidenţiază necesitatea de a asigura educaţia pentru fertilitate atât pentru copiii de vârstă şcolară, cât şi pentru cuplurile care planifică o familie”.

Profesorul Geeta Nargund, unul dintre cei patru autori care au contribuit la studiu, a spus: „De prea mult timp povara a fost asupra femeilor, iar contribuţia bărbatului la riscurile pe termen scurt şi lung la urmaşii asociate cu vârsta paternă înaintată a fost în mare măsură ignorate.

Studiul clinic retrospectiv se bazează pe date anonimizate de la autoritatea de reglementare a fertilităţii din Marea Britanie, Autoritatea pentru Fertilizare şi Embriologie Umană. Acesta a analizat interacţiunea vârstei materne şi paterne în 18.825 de cicluri FIV şi ICSI (unde spermatozoizii sunt injectaţi direct în ovul pentru a ajuta la fertilizare) după un singur transfer de embrion proaspăt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici