Cel mai des întâlnite mituri despre răceală

Răceala reprezintă cea mai comună infecţie din lume. Potrivit studiilor de specialitate, de-a lungul vieţii, o persoană răceşte de aproximativ 200 de ori, boala durând în medie 9 zile, informează cotidianul britanic "Daily Mail". Medicii spun că în jurul acestei viroze respiratorii circulă tot felul de concepţii greşite legate de modul de tratare sau de factorii care o determină.

Urmărește
134 afișări
Imaginea articolului Cel mai des întâlnite mituri despre răceală

Cel mai des întâlnite mituri despre răceală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

1. Frigul şi umezeala sunt principalii vinovaţi ai apariţiei acestei afecţiuni de sezon. Total eronat, sunt de părere medicii care susţin că răceala, ca şi gripa, este rezultatul unei infecţii virale şi singurul mod în care te poţi alege cu ea este dacă o iei de la altcineva. Aşadar, cele două căciuli, puloverul şi un palton gros cu care pleci de acasă nu te ajută cu nimic. Nu te ajută nici faptul că eviţi să ieşi afară. Ba, din contră, virusurile se răspândesc cel mai repede înăuntru, atât în casă, cât şi în birouri sau localuri.

2. Săpunurile şi soluţiile antibacteriene ţin răceala la distanţă. Un grup de cercetători de la Universitatea din Arizona au constatat că aceste produse nu au efect asupra virusurilor răcelii. "Astfel de produse sunt benefice pentru înlăturarea germenilor şi a microbilor, în niciun caz a virusurilor", subliniază Charles Gerba, coordonatorul studiului.

Citeşte mai multe despre cel mai des întâlnite mituri despre răceală pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici