- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- GENEVA, (03.08.2010, 11:27)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cele mai vechi fosile de câine, descoperite în Elveţia
Cele mai vechi fosile de câine - fragmente de craniu şi dinţi datând din urmă cu 14.000 de ani -, care ar putea fi cele mai vechi fosile de mamifere descoperite până în prezent, au fost găsite într-o peşteră din Elveţia.
Urmărește
79 afișări
Cele mai vechi fosile de câine, descoperite în Elveţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"În cursul unei noi analize a faunei am identificat fragmente de craniu şi dinţi de câine aparţinând unei specii domestice. Un fragment mare dintr-un maxilar datează din perioada 14.600 - 14.100 î.e.n.", au spus autorii acestui studiu publicat în International Journal of Osteoarchaeology.
"Credem că acest fragment de maxilar trebuie considerat prima dovadă indiscutabilă că pe atunci existau câini domestici", spun cercetătorii de la Universitatea din Tübingen (Germania), în acest articol.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Aceste fosile fac parte dintr-un ansamblu arheologic descoperit în 1873 în peştera de la Kesslerloch, cantonul Schaffhausen (nordul Elveţiei), a indicat agenţia elveţiană ATS.
Însă abia anul trecut cercetătorii de la Universitatea din Tübingen au început să fie interesaţi mai mult de fosilele din ansamblul arheologic.
Arheologii belgieni au anunţat anterior că au descoperit un craniu de câine vechi de 30.000 de ani, însă cercetătorul Hannes Napieral a declarat pentru agenţia ATS că se îndoieşte de acest lucru, fiind de părere că acesta ar aparţine mai degrabă unui lup.
Potrivit cercetătorilor germani, fragmentele descoperite la Schaffhausen sunt total diferite de cele descoperite de cercetătorii belgieni.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe