- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (19.03.2016, 08:00)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cele şaisprezece motive de stres la locul de muncă
Nu există persoană care să fie imună la stres, oamenii stresându-se din diverse motive, mai ales la locul de muncă, unde intervine un stres zilnic, care devine cronic şi pe care corpul nu mai este capabil să îl gestioneze aşa cum ar trebui, informează Gândul.
Urmărește
4234 afișări
Cele şaisprezece motive de stres la locul de muncă (Imagine Shutterstock/ Mediafax Foto)
Indiferent cât de inteligenţi sunt oamenii, nu sunt suficient de evoluaţi pentru a putea face diferenţa între problemele fizice, cele legate de viaţă şi problemele emoţionale. Astfel, corpul răspunde stresului prin instalarea unor simptome precum durerile de cap, tensiunile la nivelul muşchilor, probleme cu stomacul, pierderea poftei de mâncare, dificultăţi de concentrare, insomnii, iritabilitate şi îmbătrânire prematură.
Iată care sunt, conform Gândul, cele 16 motive de stres la locul de muncă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
1. Lipsa încrederii în sine este una dintre cauzele pentru care apare stresul la locul de muncă. Dacă o persoană nu are încredere că poate rezolva cerinţele postului, atunci va sfârşi printr-o stare de anxietate care o va îmbolnăvi treptat.
2. "A da raportul" în fiecare zi unui superior reprezintă un motiv în plus pentru prezenţa stresului la locul de muncă.
3. Atunci când un om crede că ceea ce face nu aduce niciun beneficiu companiei pentru care lucrează, acesta nu va avea nicio bucurie la locul de muncă. Fiecare trebuie să-şi vadă potenţialul şi ajutorul pe care îl aduc companiei.
4. Lipsa laudelor din partea superiorilor.
5. Lipsa odihnei, care duce la epuizare şi neputinţă de concentrare, astfel că oboseala şi stresul se influenţează reciproc.
6. Pe birou nu se găseşte nimic verde, care să sugereze viaţa, iar asta poate fi o problemă în apariţia stresului. Această culoare poate sugera pace şi linişte şi, astfel, poate diminua atmosfera stresantă percepută la birou.
7. Un alt motiv pentru care există stres la serviciu este lipsa pauzei, care este indicată cel puţin o dată la două ore de muncă.
8. La locul de muncă, de cele mai multe ori angajaţii sunt în competiţie, direct sau indirect. Acest lucru poate duce la resimţirea sentimentului de singurătate, care nu face bine nimănui, iar pe termen lung, poate cauza serioase probleme de sănătate.
9. Incapacitatea de a gestiona aşa cum trebuie timpul pentru îndeplinirea tuturor sarcinilor cauzează stres. Organizarea este cheia.
10. Modul în care este aranjat biroul contează extrem de mult, deoarece este locul în care petreci aproape tot timpul la locul de muncă. El trebuie să fie un spaţiu primitor, apropiat de ceea ce este numit "personal".
11. Faptul că la serviciu, de cele mai multe ori nu există niciun moment de intimitate este, de asemenea, un factor care conduce la apariţia stresului.
12. Rezolvarea lucrurilor neimportante la începutul zilei, iar apoi îngrijorarea că nu există suficient timp pentru a termina treaba în timp util. Prioritizarea activităţilor este necesară pentru a evita apariţia stresului.
13. Verificarea căsuţei de mail încontinuu, deoarece acest fapt întrerupe desfăşurarea celorlalte activităţi.
14. Muncitul din greu duce la epuizare la un moment dat. Totul trebuie gestionat în aşa fel încât să nu se ajungă în acest punct.
15. Consumul necorespunzător de apă, ce duce la deshidratare, apariţia şi dezvoltarea stresului.
16. Multitaskingul sună bine, dar asta nu înseamnă că face bine omului. Probabil că se va finaliza fără a duce la bun sfârşit nici măcar una dintre activităţile desfăşurate.
Citeşte şi: Boala tăcută care afectează trei din 10 copii şi adolescenţi din România. Explicaţia unui FENOMEN care ne-a dus în TOP 3 în Europa
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Oamenii de ştiinţă au creat un plasture nedureros care poate controla diabetul fără injecţii
Citește și: Efectele uimitoare ale aspirinei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe