- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (04.08.2009, 20:10)
Celulele canceroase, protejate de sistemul imunitar
Sistemul imunitar detectează celulele canceroase încă din primele zile ale formării unei tumori, nu pentru a le ataca, ci pentru a le proteja, potrivit unui studiu recent publicat în Journal of Clinical Investigation
Urmărește
124 afișări
Celulele canceroase, protejate de sistemul imunitar
Astfel, celulele canceroase, contrar unei teorii din debutul secolului al XX-lea, sunt apărate imediat după apariţia lor, potrivit cercetătorilor francezi. David Klatzmannd, expert la laboratorul Imunologie-Imunopatologie-Imunoterapie al Universităţii Pierre şi Marie Curie, consideră că aceste rezultate ar putea să conducă la descoperirea unor tratamente revoluţionare împotriva cancerului.
De foarte mulţi ani, cercetătorii susţin că sistemul imunitar identifică celulele canceroase încă de la apariţia lor, dar că nu începe să le atace decât atunci când aceste celule depăşesc bariera de apărare a organismului, permiţând răspândirea cancerului.
Specialiştii francezi consideră că acest concept este inexact şi că supravegherea cancerului de către sistemul imunitar conduce, în mod contrar, la protejarea celulelor tumorale, în momentul apariţiei lor, acesta procedând ca în cazul oricărui tip de celule sănătoase din organism.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în următoarele 100 de zile şi îl avertizează pe Putin: O putem face pe calea uşoară sau pe calea grea - şi calea uşoară este întotdeauna mai bună
-
După anunţul lui Bolojan, şi şeful Camerei Deputaţilor anunţă reducerea a peste 200 de posturi
-
Kremlinul dezinformează: Operaţiune militară fictivă la graniţa României cu Ucraina
Ei au arătat pe modele animale cum apariţia primelor celule canceroase declanşează imediat un răspuns din partea anumitor celule imunitare, denumite "limfocite T regulatoare". Aceste celule migrează rapid către tumoare, recunoscând în celulele canceroase moleculele care există de altfel în ţesuturile sănătoase. Apoi, aceste celule imunitare blochează acţiunea altor limfocite, împiedicându-le să atace şi să distrugă celulele canceroase.
Cercetătorii francezi au demonstrat faptul că în absenţa limfocitelor T regulatoare, în momentul "primei întâlniri" dintre sistemul imunitar şi celulele tumorale, apărarea imunitară se organizează imediat şi va reuşi să distrugă tumoarea, cu ajutorul limfocitelor T, specializate în distrugerea corpilor străini.
Această descoperire deschide de altfel noi perspective terapeutice, precum vaccinurile preventive antitumorale.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl amenință pe Putin: „O putem rezolva pe calea ușoară … sau pe cea grea”. Cum vrea președintele să oprească războiul din Ucraina
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe