- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (10.03.2009, 12:40)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Celulele suşă embrionare, esenţiale pentru combaterea maladiilor
Cercetările din domeniul celulelor suşă embrionare sunt vitale pentru progresul în descifrarea mecanismelor de declanşare a bolilor, potrivit majorităţii comunităţii ştiinţifice americane, satisfăcută de recenta decizie de ridicare a restricţiilor din acest domeniu în SUA.
Urmărește
22 afișări
Celulele suşă embrionare, esenţiale pentru combaterea maladiilor
"Cercetările asupra celulelor suşă embrionare au oferit sţiinţei biomedicale şansa de a descifra mecanismele bolilor", a declarat Curt Civin, directorul Centrului de biologie a celulelor suşă din cadrul Universităţii Maryland, declarând că decizia preşedintelui Barack Obama reprezintă "o zi mare".
Preşedintele american a semnat, luni, un decret care a abrogat interdicţia din 2001 impusă de George W. Bush privind utilizarea fondurilor federale pentru finanţarea cercetărilor asupra noilor descoperiri din domeniul celulelor suşă embrionare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
"Celulele suşă embrionare conţin programul vieţii... e fascinant!", a adăugat Curt Civin, considerat unul dintre pionierii acestui domeniu. El a declarat că, dacă oamenii de ştiinţă vor reuşi să înţeleagă în ce fel celulele corpului decid să devină un anumit tip de celulă, să nu se mai dividă şi să nu devină celule canceroase, atunci specialiştii vor înţelege mecanismul unui număr mare de boli şi vor putea să găsească mijloacele pentru tratarea sau chiar prevenirea lor.
Celulele suşă embrionare au capacitatea de a devenit orice tip de celulă din corp: cardiace, pancreatice sau cerebrale. Ele au capacitatea potenţială de a înlocui celulele distruse ale muşchiului cardiac, ale pancreasului, putând să trateze diabetul, sau chiar celulele nervoase, fiind astfel utile în tratarea maladiei Parkinson. În plus, ele pot şi să reinstaureze conductivitatea nervoasă în măduva spinării în cazul persoanelor paralizate în uma unor accidente.
Curt Cevin a declarat că, în cadrul planului de relansare al preşedintelui Barack Obama, 10 miliarde de dolari vor fi alocaţi cercetărilor medicale din domeniul celulelor suşă, începând cu luna septembrie.
Harold Varmus, consilier şef al Casei Albe pe probleme de ştiinţă şi tehnologie, a declarat că "trebuie să identificăm tipurile de celule suşă care pot fi utilizate cu cel mai mare randament în terapiile celulare". El a reamintit că celulele suşă obţinute dintr-un embrion uman par să fie candidaţii cei mai promiţători, dar că au fost descoperite şi alte metode de producere a celulelor suşă care seamănă cu cele embrionare. Printre acestea se află celulele suşă adulte, denumite pluripotente induse.
"Trebuie să verificăm dacă aceste celule pot să înlocuiască celulele suşă embrionare", a declarat Harold Varmus, lauret al Premiului Nobel pentru medicină în 1989.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:21
Uciderea rabinului din Emiratele Arabe Unite. Trei suspecţi din Uzbekistan au fost arestaţi
-
astăzi, 13:07
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%