- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BRUXELLES, (12.03.2015, 19:33)
- , De La Dan Lungu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetătoare româncă selectată pentru un grant de cercetare de către Consiliul European de Cercetare
Aproape patru sute de noi granturi de cercetare sunt acordate de Comisia Europeană pentru oameni de ştiinţă, România fiind în premieră gazda unui astfel de proiect care va fi derulat de o cercetătoare româncă.
Urmărește
487 afișări
Cercetătoare româncă selectată pentru un grant de cercetare de către Consiliul European de Cercetare (Imagine: Publimedia/Shutterstock)
Reprezentanţii Comisiei Europene au anunţat, joi, în cadrul unui briefing de presă, că vor fi acordate prin Consiliul European de Cercetare 372 de granturi de cercetare unor oameni de ştiinţă din Europa, valoarea fiecărui grant fiind de până la 2,75 milioane de euro.
Potrivit sursei citate, granturile fac parte din schema de finanţare a Consiliului European de Cercetare şi permit cercetătorilor care sunt selectaţi să folosească aceste finanţări pentru a-şi consolida echipele de cercetare, astfel încât să facă progrese în cercetarea unor domenii precum autismul, dislexia sau rolul gravitaţiei în univers.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Finanţările sunt acordate în cadrul concursului "Consolidator Grant Competition”, derulat prin programul de cercetare şi inovare "UE Orizont 2020” şi vor fi acordate unor cercetători care au 38 de naţionalităţi diferite, printre care în premieră şi un cercetător român.
Comisarul pentru Cercetare, Ştiinţă şi Inovaţie, Carlos Moedas, a declarat că fiecare dintre proiectele selectate ajută la transformarea Europei în "laboratorul lumii”.
"Cu fiecare proiect de acest calibru facem Europa laboratorul lumii Cercetătorii noştri extraordinari şi creativi beneficiază de finanţare de la UE şi, la rândul său, Europa beneficiază în fiecare zi de investiţia în cunoaştere şi oameni”, a spus comisarul european.
Potrivit reprezentanţilor Comisiei Europene, ţările cu cei mai mulţi cercetători selectaţi sunt Germania (69 de granturi), Franţa (44), Marea Britanie (37), Spania (33), Italia (29), Olanda (21) şi Belgia (16).
Printre beneficiari există, de asemenea, peste 30 de cercetători din ţări precum Australia, Canada, China, India, Japonia, Noua Zeelandă, Peru, Rusia şi Statele Unite ale Americii.
Toţi beneficiarii vor desfăşura activităţi de cercetare în instituţiile gazdă în 24 de ţări europene, iar unsprezece dintre ele găzduiesc cinci beneficiari sau mai mult.
România, Croaţia, Estonia, Islanda şi Luxemburg şi România vor găzdui fiecare, în premieră, câte un astfel de proiect, au mai anunţat oficialii Comisiei Europene.
Potrivit listei cercetătorilor selectaţi date publicităţii de Comisia Europeană, printre cei 372 de beneficiari de granturi de cercetare se află şi Constanţa-Vintilă Ghiţulescu, care va dezvolta o temă în domeniul ştiinţelor sociale şi umaniste intitulată "Luxul, moda şi statutul social în epoca modernă timpurie din Europa de Sud-Est”. Cercetarea va fi derulată împreună cu New Europe College Institute of Advanced Study din Bucureşti şi Fundaţia Noua Europă.
Institutul care va găzdui această cercetare este un institut românesc independent, pentru studii avansate în ştiinţele umaniste şi sociale, fiind înfiinţat în anul 1994 de către Andrei Pleşu.
Constanţa Vintilă Ghiţulescu este cercetător român, doctor în istorie şi civilizaţie la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales Paris.
Valoarea totală a granturilor acordate pentru cei 372 de cercetători selectaţi în ultimul concurs "Consolidator Grant Competition” este de 713 milioane de euro.
Consiliul European de Cercetare a fost înfiinţat în anul 2007, iar în perioada 2007 –2013 a dispus de un buget total de 7,5 miliarde de euro.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe