- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (06.04.2016, 06:45)
- Marina Manastîrlî
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetătorii au creat un mecanism prin care se pot produce pastile la domiciliu
Cercetătorii de la Institutul Tehnic din Massachusetts (MIT) au proiectat un sistem, de dimensiunea unui frigider mediu, numit Farmacia la Coamandă, care poate crea medicamente în 24 de ore, informează Descoperă.
Urmărește
648 afișări
Cercetătorii au creat un mecanism prin care se pot produce pastile la domiciliu
Mecanismul este uşor de transportat, în cazul apariţiei unor focare, şi poate suplini deficitul de aprovizionare în cazuri extreme.
Oamenii de ştiinţă au numit tehnologia Farmacia la Coamandă, deoarece ea poate fabrica pe zi mii de doze de medicament.
Există numeroase etape în producerea acestor medicamente înainte de trimiterea produsului pe piaţă, potrivit Descoperă.
"Producţia farmaceutică utilizează, în mod tipic, mai multe etape pentru un lot de medicamente. Dezavantajele acestei abordări includ timpii lungi de producţie şi potenţiale întreruperi în lanţul de aprovizionare", notează studiul publicat în revista Asociaţiei Americane pentru Progresul Ştiinţei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Ca o demonstraţie preliminară a unei abordări alternative, am raportat aici un flux continuu de sinteză şi formularea ingredientelor farmaceutice active", citează raportul.
"Gândiţi-vă la acest lucru ca la o copie de rezervă pentru fabricarea farmaceutică. Scopul nu este acela de a înlocui procesul de fabricaţie tradiţional, ci de a oferi o alternativă în cazul situaţiilor speciale”, a declarat Allan Myerson, un profesor din cadrul Departamentului de Inginerie Chimică de la MIT.
Farmacia la Comandă este rezultatul unui proiect anterior la care a lucrat echipa, care era însă un prototip mult mai mare. Echipa a decis să creeze un dispozitiv mai mic, transportabil. Acest nou sistem este capabil să producă patru medicamente sub formă de soluţii sau suspensii: Benadryl, lidocaină, Valium şi Prozac.
Timp de 24 de ore, se pot face aproximativ 1.000 de doze de la oricare dintre cele patru medicamente.
Un alt avantaj al acestui sistem compact este că permite producătorilor să creeze loturi mici de medicamente, care ar fi prea scumpe dacă ar fi fabricate într-o instalaţie la scară largă. Această metodă ar fi ideală pentru medicamentele de care au nevoie doar un mic grup de pacienţi.
Şi pentru că medicamentele pot fi făcute la cerere, regiunile cu puţine facilităţi de stocare a produselor farmaceutice ar putea satisface astfel nevoile pacienţilor lor.
Citeşte şi: Cancerul mamar, stopat în 11 zile printr-un nou tratament experimental care dă rezultate uimitoare
Citeşte şi: Dănut Lupu: "Sunt bine, încă mai fac un tratament. A fost cam grav, dar am driblat-o şi pe asta"
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe