Cercetătorii au creat un mecanism prin care se pot produce pastile la domiciliu

Cercetătorii de la Institutul Tehnic din Massachusetts (MIT) au proiectat un sistem, de dimensiunea unui frigider mediu, numit Farmacia la Coamandă, care poate crea medicamente în 24 de ore, informează Descoperă.

Urmărește
649 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii au creat un mecanism prin care se pot produce pastile la domiciliu

Cercetătorii au creat un mecanism prin care se pot produce pastile la domiciliu

Mecanismul este uşor de transportat, în cazul apariţiei unor focare, şi poate suplini deficitul de aprovizionare în cazuri extreme.

Oamenii de ştiinţă au numit tehnologia Farmacia la Coamandă, deoarece ea poate fabrica pe zi mii de doze de medicament.

Există numeroase etape în producerea acestor medicamente înainte de trimiterea produsului pe piaţă, potrivit Descoperă.

"Producţia farmaceutică utilizează, în mod tipic, mai multe etape pentru un lot de medicamente. Dezavantajele acestei abordări includ timpii lungi de producţie şi potenţiale întreruperi în lanţul de aprovizionare", notează studiul publicat în revista Asociaţiei Americane pentru Progresul Ştiinţei.

"Ca o demonstraţie preliminară a unei abordări alternative, am raportat aici un flux continuu de sinteză şi formularea ingredientelor farmaceutice active", citează raportul.

"Gândiţi-vă la acest lucru ca la o copie de rezervă pentru fabricarea farmaceutică. Scopul nu este acela de a înlocui procesul de fabricaţie tradiţional, ci de a oferi o alternativă în cazul situaţiilor speciale”, a declarat Allan Myerson, un profesor din cadrul Departamentului de Inginerie Chimică de la MIT.

Farmacia la Comandă este rezultatul unui proiect anterior la care a lucrat echipa, care era însă un prototip mult mai mare. Echipa a decis să creeze un dispozitiv mai mic, transportabil. Acest nou sistem este capabil să producă patru medicamente sub formă de soluţii sau suspensii: Benadryl, lidocaină, Valium şi Prozac.

Timp de 24 de ore, se pot face aproximativ 1.000 de doze de la oricare dintre cele patru medicamente.

Un alt avantaj al acestui sistem compact este că permite producătorilor să creeze loturi mici de medicamente, care ar fi prea scumpe dacă ar fi fabricate într-o instalaţie la scară largă. Această metodă ar fi ideală pentru medicamentele de care au nevoie doar un mic grup de pacienţi.

Şi pentru că medicamentele pot fi făcute la cerere, regiunile cu puţine facilităţi de stocare a produselor farmaceutice ar putea satisface astfel nevoile pacienţilor lor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici