- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (26.02.2015, 12:27)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetătorii au descoperit o gaură neagră uriaşă care contrazice teoria creşterii acestor formaţiuni
Oamenii de ştiinţă au descoperit o gaură neagră care este atât de mare încât contrazice teoria creşterii acestor formaţiuni misterioase din Univers.
Urmărește
925 afișări
Cercetătorii au descoperit o gaură neagră uriaşă care contrazice teoria creşterii acestor formaţiuni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Potrivit estimărilor savanţilor, această gaură neagră s-a format la aproximativ 900 de milioane de ani după Big Bang. Dar, întrucât măsurătorile au indicat că gaura neagră respectivă are o masă de 12 miliarde de ori mai mare decât cea a Soarelui, ea contrazice ipoteza unanim acceptată despre dezvoltarea şi creşterea acestor formaţiuni cereşti.
"Bazându-ne pe studii precedente, aceasta este cea mai mare gaură neagră descoperită dintre toate cele care s-au format în acea perioadă de timp", a declarat, miercuri, Fuyan Bian, cercetător la Research School of Astronomy and Astrophysics din cadrul Universităţii Naţionale din Australia (ANU).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Teoria actuală a stabilit o limită pentru cât de repede poate să crească o gaură neagră, însă aceasta este prea mare pentru a respecta teoria", a mai spus acesta.
Formarea unor găuri negre super-masive rămâne un subiect aprig dezbătut în comunitatea ştiinţifică. Totuşi, mulţi oameni de ştiinţă au considerat vreme îndelungată că ritmul de creştere al găurilor negre este limitat.
Găurile negre cresc, potrivit teoriilor avansate de cercetători, pe măsură ce absorb materie. Cu toate acestea, în timp ce acea materie este absorbită, ea va fi încălzită şi va crea presiune radioactivă, care va împinge masa respectivă departe de gaură neagră.
"La bază, avem două forţe care se echilibrează împreună şi stabilesc o limită pentru creştere, iar aceasta este mult mai mică decât am descoperit noi", a adăugat profesorul Bian.
Noua gaură neagră a fost descoperită de o echipă internaţională de cercetători coordonată de profesorul Xue-Bing Wu de la Universitatea Beijing din China, în cadrul Sloan Digital Sky Survey, un proiect ştiinţific care colectează date şi imagini din 35% din cerul emisferei nordice.
Universitatea Naţională din Australia coordonează un proiect similar, denumit SkyMapper, care cercetează şi monitorizează cerul din emisfera sudică.
Cercetătorii se aşteaptă ca noi găuri negre să fie identificate pe măsură ce ambele proiecte vor avansa în cercetările lor.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: STUDIU: O gaură neagră uriaşă, descoperită în centrul unei galaxii pitice ultra-compacte
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe