- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LOS ANGELES, (18.02.2016, 13:46)
- Marina Manastîrlî
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetătorii au descoperit zona exactă din creier unde începe să se dezvolte Alzheimerul
Oamenii de ştiinţă menţionează o regiune critică şi vulnerabilă la nivelul creierului numită locus coeruleus. Această zonă este supusă unor daune timp de zeci de ani, înainte ca pacienţii cu demenţă să înceapă să prezinte simptome, scrie Descoperă.
Urmărește
1447 afișări
Cercetătorii au descoperit zona exactă din creier unde începe să se dezvolte Alzheimerul
Conform revizuirii unor probe medicale, locus coeruleus, situat aproape de baza trunchiului cerebral, poate fi mai important pentru funcţia cognitivă decât a fost considerat anterior. Potrivit experţilor californieni, la pacienţii cu demenţă, locus coeruleus se deteriorează de foarte devreme, încă de la 20 de ani.
Descoperirea, publicată în revista Trends in Cognitive Sciences, poate ajuta medicii să dezvolte noi metode pentru a trata Alzheimerul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Locus coeruleus este o mică parte a trunchiului cerebral, care eliberează noradrenalină, un produs chimic responsabil pentru reglementarea ritmului cardiac, atenţiei, memoriei şi cogniţiei.
Din cauza faptului că este conectat de alte părţi ale creierului, este extrem de sensibil la efectele toxinelor şi ale infecţiilor, afirmă oamenii de ştiinţă citaţi de dailymail.co.uk. Ei au descoperit că locus coeruleus este prima parte a creierului care prevede acumularea de tau, o proteină care a fost considerată factorul ce declanşează boala Alzheimer.
Echipa de la Universitatea din California de Sud a declarat că angajarea creierului în sarcini complexe, precum ascultarea muzicii dificile, rezolvarea rebusurilor sau un loc de muncă complicat, pot ajuta la prevenirea demenţei.
Acest lucru se datorează faptului că noradrenalina, care este eliberată din locus coeruleus, atunci când persoana întâlneşte dificultăţi mintale, poate ajuta la încetinirea declinului cerebral.
Citeşte şi: Un adolescent de 15 ani a dezvoltat un test ce va ajuta detectarea şi tratarea bolii Alzheimer
Conform Descoperă, studii separate, efectuate cu şobolani şi şoareci, au arătat că noradrenalina poate ajuta la protejarea celulelor creierului de inflamaţie şi degenerare. Alte cercetări au arătat că persoanele care au locuri de muncă solicitante din punct de vedere mintal sau le plac jocurile complicate, cum ar fi integramele, tind să aibă rate mai mici de demenţă.
În 2015, s-a estimat că există 46,8 milioane de oameni în întreaga lume, care au fost diagnosticaţi cu demenţă.
Conform oragnizaţiei Alzheimer Disease International, acest număr se va dubla la fiecare 20 de ani, ajungând la 74.700.000, în 2030, şi la 131.500.000, în anul 2050.
Demenţa afectează în principal persoanele mai în vârstă, cu toate că există o înregistrare tot mai mare a cazurilor care încep să prezinte simptome înainte de vârsta de 65 de ani. Cifrele arată că există peste 9,9 milioane de cazuri noi de demenţă în fiecare an la nivel mondial, ceea ce înseamnă un caz nou la fiecare 3,2 secunde.
"Educaţia şi carierele atractive produc o întârziere a «rezervei cognitive» şi cresc eficienţa creierului. Provocarea mintală de-a lungul întregii vieţi ar putea contribui la rezerva cognitivă", a declarat autorul studiului, profesorul Mara Mather, expert în cogniţie şi îmbătrânire.
"Aproximativ o jumătate de milion de oameni din Marea Britanie trăiesc cu Alzheimer şi nu există tratamente pentru a stopa daunele cauzate de boală. Acest studiu reuneşte anii de cercetare într-o regiune a creierului numită locus coeruleus, care pare a fi un sit precoce al leziunilor bolii Alzheimer", a declarat Rosa Sancho, de la Centrul de Cercetare a Alzheimer din Marea Britanie.
Este important ca specialiştii din întreaga lume să investigheze stadiile iniţiale ale bolii Alzheimer şi să cerceteze de ce unele părţi ale creierului sunt mai vulnerabile la daune decât altele, deoarece acest lucru va ajuta la producerea noilor tratamente.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe