- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (24.07.2022, 00:40)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetătorii britanici au descoperit adevărata cauză a depresiei
Timp de zeci de ani s-a crezut că oamenii suferă de depresie deoarece serotonina chimică din creier este dezechilibrată. Cu toate acestea, un studiu realizat de University College din Londra a analizat rapoartele de cercetare din trecut şi nu a găsit nicio dovadă clară că nivelul serotoninei sau activitatea substanţei chimice predispun la depresie.
Urmărește
17528 afișări
Flickr
Studiul a a examinat relaţia dintre depresie şi activitatea serotoninei la mii de oameni.
„Mulţi oameni iau antidepresive pentru că au fost convinşi să creadă că depresia lor are o cauză biochimică, dar această nouă cercetare sugerează că această credinţă nu este fundamentată pe dovezi”, a declarat profesorul Joanna Moncrieff, autorul principal al studiului.
Serotonina, o substanţă chimică care joacă un rol enorm în starea de spirit, somn, digestie şi alte funcţii ale corpului, a fost considerată principala cauză a depresiei timp de mulţi ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
-
Finlanda crede că o navă din flota fantomă a Rusiei a tăiat cablul submarin din Marea Baltică
-
Thailanda se alătură BRICS ca stat partener
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău - suprema ta investiţie - după 12 ani de şcoală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu ştii şi te enervezi. Sau ştii şi te enervezi
Prin urmare, pacienţilor li s-au prescris sedative pentru a creşte nivelul acestei substanţe chimice în creier.
Dr. Mark Horowitz, co-autor al studiului şi un psihiatru de formare şi cercetător clinic în psihiatrie la UCL şi NELFT, a spus că ar putea exista o legătură între depresie şi evenimentele traumatice ale vieţii.
„Un aspect interesant din studiile pe care le-am examinat sunt efectele adverse în depresie, sugerând că starea de spirit scăzută este un răspuns la viaţa oamenilor şi nu poate fi rezumată la o simplă ecuaţie chimică”, a spus Dr. Horowitz.
Potrivit cercetărilor, evenimentele stresante sau traumatizante din trecut cresc foarte mult riscul de depresie la oameni, transmite Geo News.
Cu cât o persoană are mai multe experienţe negative în viaţă, cu atât este mai predispusă la depresie.
Studiul a fost publicat în revista Molecular Psychiatry .
Moncrieff şi Dr. Horowitz efectuează cercetări în desfăşurare cu privire la modul de a opri treptat administrarea de antidepresive fără simptome severe de sevraj.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Beyoncé a făcut show de Crăciun în orașul ei natal, Houston, în timpul pauzei meciului NFL. „Beyoncé Bowl” a fost prima reprezentație televizată în direct din ultimii patru ani
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Harbin Ice-Snow World te așteaptă cu peste 300.000 de metri cubi de gheață și zăpadă. Tema din acest an este „Vis de iarnă, dragoste în inima Asiei”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe