- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (12.12.2024, 13:44)
- Petru Mazilu
Cercetătorii caută un leac pentru un sindrom care îi împiedică pe oameni să meargă şi să vorbească
- Cercetătorii caută un leac pentru sindromul Angelman. Este o tulburare care îi împiedică pe oameni să meargă şi să vorbească.
- Specialiştii nu ştiu câţi oameni au sindromul deoarece în unele cazuri simptomele pot fi moderate sau camuflate în alte afecţiuni.
Urmărește
216 afișări
Cercetătorii caută un leac pentru un sindrom care îi împiedică pe oameni să meargă şi să vorbească
Sindromul Angelman este o boală rară care perturbă dezvoltarea şi funcţionarea normală a celulelor, în special în sistemul nervos. Afecţiunea provoacă întârzieri severe de dezvoltare şi dificultăţi de învăţare. Experţii estimează că tulburarea afectează între 1 din 24.000 de persoane, dar statistica poate fi departe de adevăr, potrivit Live Science. Multe cazuri de sindrom Angelman pot rămâne nediagnosticate, deoarece tulburarea are simptomele şi caracteristicile altor afecţiuni.
Sindromul este o tulburare genetică numită după Harry Angelman, medicul care a raportat-o pentru prima dată în 1965. Tulburarea afectează în principal sistemul nervos central şi este cauzată de mutaţii ale unei gene.
Mutaţiile genetice din spatele sindromului Angelman apar de obicei aleatoriu, dar între 3% şi 5% dintre copii le moştenesc de la părinţi. La aproximativ 10% dintre persoanele cu această afecţiune, cauza exactă a sindromului nu poate fi identificată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
POT: 125 de parlamentari au semnat pentru suspendarea lui Iohannis
-
Lasconi: Promisiunea lui Ciolacu privind indexarea pensiilor din septembrie, minciună
-
Premierul Poloniei acuză Rusia că a plănuit atacuri teroriste asupra unor companii aeriene din întreaga lume
Persoanele cu sindrom Angelman încep în mod normal să dezvolte simptome ale tulburării în copilăria timpurie. Pe măsură ce tulburarea progresează, persoanele afectate se pot lupta să vorbească şi să meargă din cauza problemelor de echilibru şi coordonare. De asemenea, pot avea convulsii, care de obicei încep când un copil are între 2 şi 3 ani. În plus, unele persoane cu această afecţiune pot avea trăsături faciale distinctive, cum ar fi o bărbie proeminentă, ochi adânci sau o gură anormal de largă. În ciuda problemelor, persoanele care au sindromul menţionat au o speranţă de viaţă normală.
Simptomele sindromului Angelman pot fi uneori confundate cu alte tulburări care provoacă întârzieri în dezvoltare, cum ar fi autismul sau paralizia cerebrală. În prezent, nu există un tratament pentru sindromul Angelman. Cercetătorii încearcă să găsească un leac, dar până în prezent nu există decât medicamente care ajută la gestionarea problemelor cauzate de sindrom. De asemenea, pot fi utilizate fizioterapia şi terapia de comunicare.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Eminescu și nevoia de poezie sunt salvarea într-o perioadă de criză contemporană. De ce avem nevoie de poet în epoca haosului digital
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Elon Musk, Jeff Bezos și Mark Zuckerberg vor participa la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. Ce invitați importanți vor fi prezenți
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nu scăpăm! Vin ninsorile săptămâna viitoare și în București. Pe ce dată începe să ningă, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Motivul pentru care unele persoane se simt epuizate, imediat după ce se trezesc, dimineața, potrivit dr. neurochirurg Vlad Ciurea
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 17:22
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1057. ISW: Putin nu va renunţa la obiectivele sale de a ocupa în totalitate Ucraina / Atac masiv cu rachete ruseşti asupra Ucrainei / Avioanele de luptă au fost ridicate de la sol în Polonia
-
astăzi, 17:09
Hamas şi Jihadul Islamic palestinian au ajuns la un acord privind încetarea focului în Gaza