- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (12.12.2024, 13:44)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetătorii caută un leac pentru un sindrom care îi împiedică pe oameni să meargă şi să vorbească
- Cercetătorii caută un leac pentru sindromul Angelman. Este o tulburare care îi împiedică pe oameni să meargă şi să vorbească.
- Specialiştii nu ştiu câţi oameni au sindromul deoarece în unele cazuri simptomele pot fi moderate sau camuflate în alte afecţiuni.
Urmărește
135 afișări
Cercetătorii caută un leac pentru un sindrom care îi împiedică pe oameni să meargă şi să vorbească
Sindromul Angelman este o boală rară care perturbă dezvoltarea şi funcţionarea normală a celulelor, în special în sistemul nervos. Afecţiunea provoacă întârzieri severe de dezvoltare şi dificultăţi de învăţare. Experţii estimează că tulburarea afectează între 1 din 24.000 de persoane, dar statistica poate fi departe de adevăr, potrivit Live Science. Multe cazuri de sindrom Angelman pot rămâne nediagnosticate, deoarece tulburarea are simptomele şi caracteristicile altor afecţiuni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România intră în Schengen. Klaus Iohannis anunță aderarea României: „Calea noastră este europeană”
-
Decizie în „Dosarul Ursu”: ICCJ admite apelul Parchetului şi dispune rejudecarea
-
Elena Udrea rămâne în închisoare: ICCJ respinge cererea de revizuire în dosarul „Gala Bute”
-
Comisia Europeană: Un spaţiu Schengen robust întăreşte unitatea UE şi face UE mai puternică în lume
Sindromul este o tulburare genetică numită după Harry Angelman, medicul care a raportat-o pentru prima dată în 1965. Tulburarea afectează în principal sistemul nervos central şi este cauzată de mutaţii ale unei gene.
Mutaţiile genetice din spatele sindromului Angelman apar de obicei aleatoriu, dar între 3% şi 5% dintre copii le moştenesc de la părinţi. La aproximativ 10% dintre persoanele cu această afecţiune, cauza exactă a sindromului nu poate fi identificată.
Persoanele cu sindrom Angelman încep în mod normal să dezvolte simptome ale tulburării în copilăria timpurie. Pe măsură ce tulburarea progresează, persoanele afectate se pot lupta să vorbească şi să meargă din cauza problemelor de echilibru şi coordonare. De asemenea, pot avea convulsii, care de obicei încep când un copil are între 2 şi 3 ani. În plus, unele persoane cu această afecţiune pot avea trăsături faciale distinctive, cum ar fi o bărbie proeminentă, ochi adânci sau o gură anormal de largă. În ciuda problemelor, persoanele care au sindromul menţionat au o speranţă de viaţă normală.
Simptomele sindromului Angelman pot fi uneori confundate cu alte tulburări care provoacă întârzieri în dezvoltare, cum ar fi autismul sau paralizia cerebrală. În prezent, nu există un tratament pentru sindromul Angelman. Cercetătorii încearcă să găsească un leac, dar până în prezent nu există decât medicamente care ajută la gestionarea problemelor cauzate de sindrom. De asemenea, pot fi utilizate fizioterapia şi terapia de comunicare.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Trump va fi numit pentru a doua oară „Persoana anului” de către Time Magazine
Citește pe www.zf.ro: De ce trebuie să vindem motorina la preţuri internaţionale şi nu la 1 leu pe litru?
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Comisia Europeană felicită aderarea Bulgariei și României în spațiul Schengen de la 1 ianuarie 2025: „Este o zi de bucurie pentru întreaga noastră Uniune”
Gigant mondial cu afaceri de miliarde în toată lumea este anchetat în România de Consiliul Concurenţei. De ce este suspectată compania
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali a început să plângă în biserică. Imagini copleșitoare cu milionarul în momentul în care s-a prăbușit emoțional în fața icoanelor
PROSPORT.RO
CNA a penalizat una dintre marile televiziuni din România! Care sunt motivele pentru care au întrerupt emisia
CANCAN.RO
Ireal din ce este făcut laptele vegetal din comerț, de fapt. Dragoș Pătraru: „E mai dăunător decât o găleată cu mititei”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe