- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BEIJING, (21.01.2016, 17:54)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetătorii chinezi spun că au reuşit un transplant cap/corp pe o maimuţă - FOTO, VIDEO
Cercetătorii chinezi au anunţat că au reuşit să transplanteze capul unei maimuţe pe corpul unei alte primate, după o serie de experimente similare ce au fost realizate cu succes pe şoareci, informează site-ul 20minutes.fr.
Urmărește
3651 afișări
Cercetătorii chinezi spun că au reuşit un transplant cap/corp pe o maimuţă - FOTO, VIDEO (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)
Acest tip de operaţie pare să nu mai aparţină domeniului ştiinţifico-fantastic, potrivit unei echipe de oameni de ştiinţă din China, a căror reuşită a fost anunţată în revista Sciences et Avenir. Savanţii chinezi vor să aplice tehnica respectivă şi pe oameni.
"Este o adevărată victorie pentru omenire", a declarat pentru aceeaşi publicaţie Sergio Canavero, un chirurg italian care vrea să realizeze primul transplant din lume al unui cap uman.
Operaţia, realizată de o echipă coordonată de profesorul XiaoPing Ren de la Universitatea de Medicină din Harbin, în nord-estul Chinei, a fost realizată în colaborare cu chirurgul italian, expert în ştiinţe neuronale, care este supranumit "Doctorul Frankenstein".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
-
Finlanda crede că o navă din flota fantomă a Rusiei a tăiat cablul submarin din Marea Baltică
-
Thailanda se alătură BRICS ca stat partener
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău - suprema ta investiţie - după 12 ani de şcoală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu ştii şi te enervezi. Sau ştii şi te enervezi
Sergio Canavero a publicat deja un articol într-o revistă ştiinţifică, în 2013, prin care şi-a anunţat viitorul proiect - cel al transplantului de cap uman -, conceput pentru a veni în ajutorul pacienţilor paralizaţi.
Încercând să anticipeze chestiunile de ordin etic, Sergio Canavero a apelat, potrivit revistei Sciences et Avenir, la filosoful şi istoricul Giuliano Mauri, care analizează chestiunea transferului de identitate, după recepţia unui nou trup. Operaţia din China, al cărei rezultat a fost făcut public chiar înainte de publicarea studiilor lui Sergio Canavero într-o revistă ştiinţifică, a generat deocamdată mai mult îndoieli în rândul comunităţii oamenilor de ştiinţă, iar unii dintre ei au denunţat astfel de anunţuri.
"Când studiul va fi publicat într-o revistă şi va fi validat din punct de vedere ştiinţific, va fi interesant. Restul este o minciună", a spus Arthur Caplan, specialist în bioetică la Facultatea de medicină a Universităţii New York.
Procedura constă, potrivit declaraţiilor lui Sergio Canavero, în detaşarea celor două capete de pe trupurile lor, urmată de conectarea măduvei spinării din trupul donatorului cu fasciculele nervoase de la baza craniului receptorului, în timp ce creierul donatorului este "protejat" pe durata operaţiei.
"Am menţinut în viaţă acea maimuţă timp de 20 de ore", a declarat XiaoPing Ren pentru revista Sciences et Avenir. "Obiectivul nostru a fost să dovedim că putem să protejăm creierul", a adăugat el. Profesorul chinez a precizat că, pentru a realiza acest lucru, tehnica folosită de echipa sa a constat într-o "hipotermie şi în stabilirea unei circulaţii sangvine încrucişate între donator şi receptor prin intermediul unui sistem de canule".
Oamenii de ştiinţă spun că vor să transpună această metodă pe fiinţe umane. Cercetările pe cadavre ar fi demarat deja în China, în timp ce un pacient rus, care suferă de o maladie degenerativă, s-ar fi oferit ca voluntar pentru a primi un nou corp. Primul transplant de acest tip ar putea fi realizat pe oameni la sfârşitul anului 2017, potrivit revistei Sciences et Avenir.
Persoanele cu maladii musculare grave sau ale căror organe interne sunt afectate de cancer ar putea beneficia de acest nou tip de operaţie.
Oamenii cu boli neuronale degenerative, precum scleroza laterală amiotrofică de care suferă astrofizicianul Stephen Hawking, ar putea fi incluşi la rândul lor pe lista viitorilor pacienţi.
Citește pe alephnews.ro: Beyoncé a făcut show de Crăciun în orașul ei natal, Houston, în timpul pauzei meciului NFL. „Beyoncé Bowl” a fost prima reprezentație televizată în direct din ultimii patru ani
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Harbin Ice-Snow World te așteaptă cu peste 300.000 de metri cubi de gheață și zăpadă. Tema din acest an este „Vis de iarnă, dragoste în inima Asiei”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe