- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- TOKYO, (21.12.2010, 16:39)
- Florin Badescu , Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetătorii japonezi au creat în laborator şoareci ciripitori
Cercetătorii japonezi au anunţat, marţi, că au obţinut în laborator un şoarece capabil să ciripească la fel ca o pasăre, în urma unei "evoluţii" genetice care ar putea, în opinia savanţilor, să descifreze misterul originii limbajului uman.
Urmărește
132 afișări
Cercetătorii japonezi au creat în laborator şoareci ciripitori (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)
Cercetătorii de la Universitatea din Osaka au modificat genetic mai mulţi şoareci în cadrul unui program ştiinţific intitulat "Proiect pentru şoarecii evoluaţi".
"Am încrucişat şoareci modificaţi genetic timp de mai multe generaţii, pentru a vedea ce se va întâmpla", a explicat coordonatorul proiectului, Arikuni Uchimura.
"I-am examinat pe toţi puii de şoareci născuţi unul după altul (...) şi într-o zi am descoperit că unul dintre ei cânta ca o pasăre", a spus savantul nipon, adăugând că "şoarecele ciripitor", deşi s-a născut din întâmplare, ar putea să le transmită urmaşilor săi darul pe care îl posedă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Am fost surprins, deoarece mă aşteptam mai ales să văd şoareci ce prezintă modificări ale aspectului fizic", a adăugat cercetătorul japonez. El a recunoscut, totodată, că în urma acestui proiect ştiinţific s-a obţinut şi "un şoarece cu lăbuţe foarte scurte şi cu o coadă de Teckel".
Laboratorul nipon condus de profesorul Takeshi Yagi dispune de acum înainte de peste 100 de "şoricei ciripitori", iar savanţii speră ca prin cercetările lor să descifreze misterul originii limbajului uman.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că păsările folosesc diferite elemente sonore, pe care le grupează în "pachete", ca pe cuvinte, iar acestea sunt aliniate ulterior pentru a produce "cântecele", ce sunt supuse unor anumitor reguli lingvistice.
"Şoarecii sunt mai uşor de studiat decât păsările, pentru că sunt mamifere şi structura lor cervicală, ca şi alte aspecte biologice, sunt mai apropiate de cele ale oamenilor", a explicat profesorul Uchimura.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe