- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (04.12.2024, 17:37)
Cercetătorii reînvie un tratament abandonat pentru cancerul de sân, după o descoperire surpriză
Un medicament promiţător pentru tratarea cancerului de sân, abandonat după ani de cercetări şi milioane de dolari investite, ar putea primi o nouă şansă datorită unei descoperiri surprinzătoare făcute de cercetătorii de la Universitatea Lund din Suedia.
Urmărește
12472 afișări
Cercetătorii reînvie un tratament abandonat pentru cancerul de sân, după o descoperire surpriză
Medicamentul, numit ganitumab, fusese dezvoltat pentru a bloca un receptor specific de pe tumori care stimulează creşterea şi răspândirea cancerului. Deşi testele pe animale şi unele studii clinice arătau rezultate încurajatoare, cercetătorii nu reuşeau să identifice exact care paciente ar putea beneficia de acest tratament.
Analizând datele puse la dispoziţie de cercetătorii americani, Christopher Godina, cercetător postdoctoral la Universitatea Lund, a făcut o descoperire neaşteptată.
Contrar aşteptărilor, medicamentul funcţionează cel mai bine la pacientele ale căror tumori conţin nivele scăzute ale unei proteine numite IGFBP7. La acest grup, aproape 50% dintre tumorile agresive au dispărut complet înainte de operaţie, iar în cazul celor mai agresive tumori triple negative, rata de succes a ajuns la 66%.
Helena Jernström, profesor la Universitatea Lund, estimează că un sfert dintre pacientele cu cancer de sân agresiv ar putea beneficia de acest tratament. Mai mult, există posibilitatea ca medicamentul să fie eficient şi pentru alte tipuri de cancer.
Cercetătorii speră că această descoperire va convinge companiile farmaceutice să dezvolte medicamentul, oferind o nouă opţiune de tratament pentru pacientele cu cancer de sân agresiv, conform npj Precision Oncology.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Prestigioasa universitate Harvard: România are a 20-a cea mai sofisticată economie a lumii. E mai complexă decât te-ai aştepta ţinând cont de nivelul de dezvoltare. În urmă cu 20 de ani eram pe locul 40
Citește pe www.zf.ro: Cum alegem zona unde cumpărăm o locuinţă şi ce facilităţi importante trebuie să existe în proximitate
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Prestigioasa universitate Harvard: România are a 20-a cea mai sofisticată economie a lumii. E mai complexă decât te-ai aştepta ţinând cont de nivelul de dezvoltare. În urmă cu 20 de ani eram pe locul 40
Povestea unuia dintre cei mai puternici executivi români şi cum a ajuns acesta să deţină o funcţie care nu a mai fost ocupată niciodată de un român într-o companie gigant americană
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Primele imagini cu explozivul cuplu Tamaş – Alexa, din Asia Express, în infernul din Filipine, cu 31 de grade la ora 18:00 şi 75% umiditate. FOTO&VIDEO EXCLUSIV
PROSPORT.RO
Felix ÎNȘELAT-O pe Răduleasca! Amanta a rupt tăcerea: un an de întâlniri ascunse, în hoteluri și pe barcă, în timp ce Mihaela trăia în iluzia fericirii
CANCAN.RO
Afacerea INEDITĂ lansată de un cuplu din Iași. Cei doi au adus mașini de epocă din SUA și le-au scos la închiriat
GANDUL.RO
Peste un milion de pensii cresc cu 250 lei din luna aprilie! Daniel Baciu a explicat cine primește de fapt banii
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe