Cercetătorii schimbă focusul: mai bine sănătos până la 90 de ani, decât bolnav până la 140

Cercetătorii care studiază îmbătrânirea îşi concentrează atenţia asupra unui nou concept: „speranţa de viaţă sănătoasă" - perioada în care o persoană trăieşte fără boli grave. Acest obiectiv pare mai realist decât încercările radicale de a prelungi viaţa până la 140 de ani.

Urmărește
15063 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii schimbă focusul: mai bine sănătos până la 90 de ani, decât bolnav până la 140

Cercetătorii schimbă focusul: mai bine sănătos până la 90 de ani, decât bolnav până la 140

În Statele Unite, speranţa medie de viaţă este de 76 de ani, dar sănătatea americanilor începe să se strice în jurul vârstei de 64 de ani, potrivit The New York Times.

Eric Verdin, preşedintele Buck Institute for Aging Research, consideră că un obiectiv mai realist ar fi ca majoritatea oamenilor să ajungă la 90-95 de ani în condiţii bune de sănătate.

Experţii propun două căi principale pentru a prelungi viaţa sănătoasă: adoptarea unor obiceiuri zilnice benefice (exerciţii fizice regulate, alimentaţie nutritivă, somn de calitate şi menţinerea legăturilor sociale) şi dezvoltarea unor metode experimentale care vizează procesele celulare ale îmbătrânirii.

Cercetătorii speră că, în loc să trateze fiecare boală separat, vor putea încetini procesul general de îmbătrânire şi astfel vor preveni simultan mai multe boli cronice, de la cancer şi diabet până la demenţă. Studiile arată că acest lucru este posibil: 42% dintre centenari nu au avut nicio boală cronică legată de vârstă înainte de 80 de ani.

Experienţa ţărilor cu cea mai mare longevitate, Japonia şi Singapore, unde speranţa de viaţă atinge 84 de ani iar sănătatea se menţine până la 73 de ani, arată că acest obiectiv este realizabil.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici