- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (17.03.2015, 13:08)
- Bogdan Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cinci vitamine esenţiale în lupta contra îmbătrânirii şi alimentele în care se găsesc
În lupta contra îmbătrânirii, vitaminele au un rol foarte important şi deşi produsele cosmetice pot ajuta, ele doar ascund sau ameliorează efectele trecerii timpului. Cea mai bună soluţie pentru menţinerea unui organism sănătos capabil să încetinească efectele trecerii timpului, mai ales la nivelul pielii, este reprezentată de o dietă sănătoasă.
Urmărește
5492 afișări
Cinci vitamine esenţiale în lupta contra îmbătrânirii şi alimentele în care se găsesc (Imagine: Hepta)
"Dacă începeţi să urmaţi o dietă bogată în fructe, legume şi antioxidanţi, veţi reuşi cu siguranţă să contracaraţi unele dintre efectele îmbătrânirii. Doar fiindcă aveţi peste 50 de ani nu înseamnă că nu puteţi să obţineţi efectele dorite acum. Curaţaţi-vă dieta şi adăugaţi alimentele sănătoase în cadrul regimului alimentar, indiferent de vârstă", sfătuieşte Patricia Farris de la Old Metairie Dermatology din statul american Louisiana, potrivit huffingtonpost.com.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Iată cinci vitamine şi sursele lor naturale despre care medicul american spune că este indicat a fi incluse în dieta oricărei persoane, indiferent de vârstă.
Vitamina C se găseşte din abundenţă în citrice şi este esenţială pentru producerea de colagen, care asigură elasticitatea pielii. Vitamina C este utilă şi în menţinerea sănătăţii oaselor şi a dinţilor. Această vitamină nu numai că protejează împotriva efectelor nocive ale expunerii pielii la soare, dar poate ajuta şi la remedierea ridurilor deja formate.
Vitamina A este disponibilă într-o mare varietate de fructe şi legume, precum morocvi, mango, napi şi cartofi dulci, iar efectele sale antioxidante sunt benefice. Retinol, unul dintre puţinele tratamente împotriva ridurilor aprobat de Agenţia americană a medicamentelor (Food and Drug Administration, FDA), este o formă a acestei vitamine şi acţionează din interiorul celulelor, având efecte asupra unor receptori care fac celulele să funcţioneze ca şi cum ar fi tinere, potrivit lui Farris. Vitamina A încetineşte descompunerea colagenului şi este foarte importantă pentru menţinerea unui sistem imunitar sănătos, dar şi pentru o piele şi o vedere cât mai bună. De asemenea, vitamina A poate fi aplicată local, pe piele, pentru a beneficia de efectele anti-îmbătrânire.
Vitamina D este foarte importantă în ce priveşte sănătatea oaselor, fiind puternic legată de absorbţia calciului în organism. "Unul dintre lucrurile care pot schimba înfăţişarea cuiva este deteriorarea sistemului osos, în sensul scăderii densităţii osoase. Ani de zile ne-am concentrat doar pe colagen, dar acum ştim că în procesul de îmbătrânire organismul pierde grăsimi, colagen şi densitatea osoasă. Cu cât oasele sunt mai sănătoase, cu atât structura osoasă a organismului este mai solidă, iar trupul arată mai bine", spune medicul Patricia Farris.
Alimente precum peştele gras, unele produse lactate şi gălbenuşul de ou sunt surse foarte bune de vitamina D. Această substanţă este produsă de organism şi în timpul expunerii zilnice la soare, dar cremele solare cu factor mare de protecţie pot suprima acest efect benefic. Totuşi, medicii recomandă ca vitamina D să fie obţinută din dietă, întrucât expunerea la lumina solară fără protecţie este periculoasă, putând duce la apariţia cancerului de piele, pe lângă îmbătrânirea prematură cauzată de uscarea şi arderea pielii.
Vitamina K este disponibilă în majoritatea legumelor verzi, precum salată, spanac. Această vitamină este utilă în prevenirea vânătăilor, mai ales în cazul persoanelor trecute de vârsta de 50 de ani. Vitamina K ajută la menţinerea colagenului în ţesutul epitelial, ajutând la păstrarea grosimii pielii, reducând astfel incidenţa vânătăilor şi chiar ascunzând venele care , o dată cu vârsta, devin din ce în ce mai vizibile, mai ales pe braţe.
Vitamina E are efecte benefice asupra pielii, mai ales când este combinată cu vitamina C. Vitamina E ajută împotriva radicalilor liberi la nivel celular, protejând celulele şi făcându-le mai puţin vulnerabile. Potrivit Patriciei Farris, această vitamină este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi disponibili în natură, ajutând la protecţia privind efectele negative ale expunerii la soare. Vitamina E este solubilă în grăsimi şi este găsită în multe uleiuri, cum este cel de floarea soarelui, uleiul de soia, dar şi în nuci şi seminţe.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20