- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LOS ANGELES, (17.11.2009, 13:32)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cine a avut deja gripă ar putea fi imun la virusul AH1N1
Persoanele care au avut deja gripă sau care s-au vaccinat de mai multe ori împotriva acestei boli ar putea avea o anumită formă de imunitate la gripă porcină, spun cercetătorii americani, citaţi de Reuters.
Urmărește
200 afișări
Cine a avut deja gripă ar putea fi imun la virusul AH1N1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cercetătorii americani au făcut aceste afirmaţii după ce au descoperit dovezi că sistemul imunitar uman poate recunoaşte secvenţe ale AH1N1 (cunoscut şi ca H1N1) care sunt similare cu tulpinile de virusuri de gripă mai vechi.
"Am descoperit că gripa porcină are similitudini cu gripa de sezon, lucru ce pare să ofere o oarecare imunitate. Acest lucru sugerează că boala este mai puţin severă în rândul publicului decât se credea iniţial", a declarat Alessandro Sette, directorul Center for Infectious Disease din cadrul Institutului californian La Jolla.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
Studiul, publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences, ar putea ajuta la explicarea motivului pentru care majoritatea oamenilor în vârstă riscă mai puţin să se îmbolnăvească, a declarat Allison Deckhut-Augustine, de la National Institute of Allergy and Infectious Diseases. "Adulţii ar putea avea deja o formă de imunitate faţă de H1N1", a spus ea.
Acest lucru nu înseamnă, însă, că oamenii maturi sunt protejaţi automat în faţa infecţiei, Deckhut-Augustine apreciind că aceştia ar trebui să se vaccineze împotriva H1N1.
Gripa porcină a infectat milioane de persoane pe plan mondial şi a provocat 3.900 de decese numai în Statele Unite. Companiile farmaceutice încearcă să găsească vaccinuri eficiente, iar guvernele încearcă să vaccineze populaţia.
Bjoern Peters şi colegii săi de la Institutul La Jolla au analizat markerii moleculari ai gripei - structurile recunoscute de sistemul imunitar - din ultimii 20 de ani, descoperind că celulele T pot recunoaşte un procent semnificativ din markerii gripei porcine.
Sistemul imunitar uman dispune de două tipuri de protecţie: reacţia anticorpilor care poate preveni infecţiile şi celulele T, ce combat infecţiile după producerea lor.
În studiile lor, Peters şi colegii lui au descoperit existenţa unei protecţii date de celulele T, dar nu şi un răspuns al anticorpilor.
"Acest răspuns al celulelor T diminuează severitatea bolii, însă nu previne infecţia", a spus Deckhut-Augustine.
Potrivit lui Peters, efectul poate fi cumulativ, ceea ce ar putea explica de ce persoanele de peste 50 de ani se infectează mai greu cu virusul gripei porcine.
"Acest lucru ar putea sugera şi motivul pentru care copiii sunt mai expuşi la infecţii severe (...) Nu au trăit suficient de mult şi nu au fost expuşi la diversele tulpini de H1N1 la fel de mult ca şi adulţii", a precizat Deckhut-Augustine.
Gripa este o boală provocată de un virus care suferă mutaţii frecvente, de la an la an. Acesta este motivul pentru care se realizează anual noi vaccinuri antigripale.
Noua gripă H1N1 a reprezentat o combinaţie nemaiîntâlnită anterior de secvenţe genetice ale virusurilor de gripă porcină, de gripă umană şi de gripă aviară. Cu toate acestea, "strămoşii" actualei gripe au apărut prima oară în timpul epidemiei de gripă din 1918, care a ucis circa 50 de milioane de persoane.
Cercetătorii au stabilit că AH1N1 împarte 49% din moştenirea virală cu tulpini de gripă sezonală H1N1 mai vechi.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe