- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- STOCKHOLM, (14.08.2009, 12:54)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ciocolata consumată cu regularitate după un infarct reduce riscul de deces
Persoanele care, după ce au suferit un infarct, consumă ciocolată de cel puţin două ori pe săptămână prezintă de trei ori mai puţine riscuri de a deceda din cauza unei maladii cardiovasculare, comparativ cu cei care nu consumă deloc acest desert, potrivit unui studiu suedez preluat de AFP.
Urmărește
737 afișări
Ciocolata consumată cu regularitate după un infarct reduce riscul de deces
Consumul de ciocolată este "puternic asociat cu reducerea mortalităţii cardiace în rândul persoanelor - non-diabetice - care au supravieţuit unui infarct", subliniază autorii acestui studiu, ce va fi publicat în numărul din septembrie al Journal of Internal Medicine.
Cel mai adesea, din cauza nivelului de grăsimi şi zahăr, ciocolata nu este recomandată persoanelor care suferă de diabet.
La studiu, coordonat de profesorul Imre Janszky şi colegii săi de la Institutul Karolinska (Stockholm), au participat 1.169 de persoane non-diabetice, cu vârste cuprinse între 45 şi 70 de ani, care suferiseră un infarct la începutul anilor 1990.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Participanţii au fost monitorizaţi pe parcursul celor opt ani care au urmat spitalizării.
Înainte de a părăsi spitalul, ei au oferit informaţii în legătură cu consumul de ciocolată (neagră sau cu lapte) - zilnic, săptămânal, lunar - din cele 12 luni care au precedat infarctul. De asemenea, au fost luaţi în calcul şi factori precum consumul de alcool, obezitatea, dependenţa de tutun.
Cercetătorii au evidenţiat deja, de multă vreme, virtuţile boabelor de cacao asupra tensiunii arteriale şi a fluidităţii sângelui.
Antioxidanţii conţinuţi de boabele de cacao, care se găsesc din plin în ciocolata neagră, sunt "responsabili" de reglarea tensiunii arteriale şi a fluidităţii sângelui. Însă este foarte importantă concentraţia de cacao din ciocolată, la unele abia ajungând la 10 - 15%.
Alte studii au demonstrat că ciocolata poate reduce mortalitatea la vârsta a treia.
Noul studiu, subliniază autorii lui, este primul care demonstrează reducerea riscului de deces provocat de maladii cardiace, după un prim infarct.
Totuşi, medicii, care se confruntă frecvent cu excesul de greutate al pacienţilor, trebuie să rămână "prudenţi". Profesorul Kenneth Mukamal, din Boston (SUA), coautor al studiului, recomandă ciocolata, dar "în cantităţi mici".
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe