- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (11.04.2009, 15:24)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ciocolata îmbunătăţeşte aptitudinile matematice
Ciocolata stimulează activitatea cerebrală şi îmbunătăţeşte performanţele la testele de aptitudini matematice, datorită substanţelor nutritive pe care le conţine, informează unui studiu britanic, prezentat de femalefirst.co.uk.
Urmărește
443 afișări
Ciocolata îmbunătăţeşte aptitudinile matematice (Imagine: Mediafax Foto)
Un grup de 30 de voluntari au consumat, în cadrul unui test efectuat de cercetătorii de la Northumbria Univeristy din Marea Britanie, cantităţi mari de flavonoizi - compuşi naturali existenţi în ciocolată - şi au obţinut, la testele aritmetice, rezultate superioare celor ale membrilor unui grup de comparaţie, care a primit un placebo.
Prezentată în cadrul conferinţei organizată de British Psychological Society în Brighton, această descoperire a relevat faptul că după ce au primit ciocolată caldă în formă lichidă, voluntarii au efectuat mai rapid calculele matematice şi cu o acurateţe sporită.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis lovește fulgerător prin desecretizarea documentelor din ședința CSAT. Instituțiile statului au știut de campania de promovare a lui Călin Georgescu încă din 2021
-
Criză politică în Franţa: Guvernul lui Barnier a fost demis printr-o moţiune de cenzură
-
Reacţia lui Călin Georgescu, după desecretizarea documentelor: Se încearcă o acţiune a statului împotriva unui candidat prin orice mijloace să fie oprit
-
Ucraina rămâne fără ajutoare SUA. Mike Johnson blochează proiectul de lege pentru cheltuieli
Oamenii de ştiinţă au declarat că ciocolata îi face pe oameni să fie mai alerţi şi mai puţin obosiţi din punct de vedere mintal - în special ciocolata neagră, care conţine mai mulţi flavonoizi decât varietăţile de ciocolată albă sau cu lapte.
Flavoinoizii au efecte benefice asupra organismului datorită faptului că sunt capabili să sporească fluxul sangvin către creier. Parte a unui grup de substanţe denumite polifenoli, aceşti compuşi se găsesc atât în fructe, cât şi în legume.
Chiar dacă voluntarii au primit cantităţi mai mari decât cele considerate normale (500 de miligrame), David Kennedy, directorul Centrului pentru studii cerebrale, performanţe şi cercetare în domeniul nutriţiei, asociat cu Northumbria University, a relevat faptul că efectele benefice au fost resimţite mai ales atunci când voluntarii au primit aceste doze în mod regulat.
"Cantitatea primită de voluntari a fost superioară celei dintr-o dietă obişnuită, dar, cu toate acestea, chiar şi cantităţile recomandate au un efect protector împotriva declinului funcţiilor cerebrale", a explicat David Kennedy.
Cu cât o persoană mănâncă mai multe fructe, legume, ciocolată şi alte alimente bogate în polifenoli, cu atât efectele benefice pentru creierul lor se extind pe un termen mai lung, au declarat cercetătorii britanici.
Citește pe alephnews.ro: Ce planuri are Rusia cu România? Putin râde de țara noastră după decizia CCR de renumărare a voturilor, iar Alexandr Dughin a afirmat că „România va fi parte a Rusiei”
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cine este Eugen Sechila, bărbatul din 'spatele' lui Călin Georgescu. Nimeni nu se aștepta la asta!
CANCAN.RO
Amendă de 7.500 lei pentru românii care fac acest lucru. Mulți români comit această greșeală în decembrie
GANDUL.RO
LEGĂTURILE dintre lumea INTERLOPĂ și Călin Georgescu, s-au făcut AMENINȚĂRI! SCHIMBUL de MESAJE de pe Tik Tok
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe