- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (30.05.2011, 13:44)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cititorul de gânduri din romanele SF ar putea deveni realitate. Cercetătorii au reuşit să observe formarea cuvintelor în creier
Oamenii de ştiinţă au descoperit o modalitate de a "vedea" cuvintele care se formează în creierul uman. Descoperirea ar putea permite într-o zi persoanelor cu dizabilităţi severe să comunice.
Urmărește
1475 afișări
Cititorul de gânduri din romanele SF ar putea deveni realitate. Cercetătorii au reuşit să observe formarea cuvintelor în creier (Imagine: Shutterstock)
Cercetătorii au găsit o cale de a examina cele mai adânci "cotloane" ale creierului cu scopul de a observa formarea cuvintelor, potrivit Daily Mail.
Folosind nişte electrozi, ei au găsit zona din creier care este implicată în crearea celor 40 de sunete folosite în limba engleză. Cercetătorii au descoperit apoi că fiecare dintre aceste sunete are un semnal distinct, care ar putea permite unui program de calculator să citească ceea ce spun oamenii în gând.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Cercetările au fost realizate de o echipă de la Centre for Innovation in Neuroscience and Technology de la Universitatea din Washington condusă de Eric Leuthardt. Ei au folosit în studiul lor patru persoane care sufereau de o formă severă de epilepsie. Fiecare dintre cei patru subiecţi a avut 64 de lectrozi conectaţi pe cap.
Motivul iniţial al studiului a fost să se încerce descoperirea unei cauze a epilepsiei, însă Eric Leuthardt a monitorizat şi zone ale creierului în care se formează cuvintele.
Subiecţilor li s-a cerut să repete patru sunete: "u", "a", "e" şi "i". Echipa a monitorizat apoi zonele Wenicke şi Broca ale creierului pentru a verifica semnalele legate de vorbire.
Cercetătorii au reuşit apoi să distingă semnalele transmise de electrozi, corespunzătoare sunetelor.
Leuthardt a declarat pentru Sunday Times că nu are de gând să spună că poate citi pe deplin mintea cuiva acum, însă are dovezi că, la un moment dat, ar putea fi posibil.
În timpul studiului, Leuthardt a constatat că creierul generează un semnal atunci când oamenii doar se gândesc la un sunet, dar care este foarte diferit de cel emis în timpul vorbirii efective.
Această descoperire aduce speranţa că, într-o bună zi, persoanele cu dizabilităţi severe vor putea avea şansa de a comunica.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe