Civilizaţie necunoscută, veche de peste 1000 de ani, descoperită în Mexic

Morminte şi rămăşiţe omeneşti ale unei populaţii care a trăit în urmă cu peste 1.000 de ani, ce nu a fost încă identificată, au fost descoperite în munţii din nordul Mexicului, a anunţat Serviciul naţional de arheologie din această ţară.

Urmărește
133 afișări
Imaginea articolului Civilizaţie necunoscută, veche de peste 1000 de ani, descoperită în Mexic

Civilizaţie necunoscută, veche de peste 1000 de ani, descoperită în Mexic (Imagine: www.inah.gob.mx)

Aceste rămăşiţe omeneşti au fost descoperite în grotele din Sierra Tarahumara, în statul mexican Chihuahua, situat la graniţa cu Statele Unite ale Americii, au explicat arheologii de la Institutul de antropologie şi istorie (INAH) din Ciudad de Mexico.

"Peste zece situri cu caracter rezidenţial şi funerar, dintre care unele sunt vechi de peste o mie de ani, au fost descoperite în interiorul grotelor de mică adâncime din Ravin de la Sinforosa", au precizat arheologii mexicani.

În interiorul mormintelor, rămăşiţele omeneşti erau "învelite în pături fabricate din fibre vegetale, legate cu câteva frânghii şi închise la capete cu ace din lemn", acestea fiind înhumate împreună cu ofrande şi diverse obiecte din ceramică.

Experţii vor încerca să identifice această populaţie care a trăit între anii 1000 şi 1450 în acele peşteri, folosite ulterior şi amenajate ca locuinţe de către reprezentanţii altor populaţii, ale căror oseminte, datând din secolele al XVI-lea şi al XVII-lea, au fost, de asemenea, descoperite.

Pereţii construiţi de aceştia în peşteri le permiteau să închidă anumite camere, pentru a se apăra de animalele sălbatice şi de inamici, dar şi pentru a depozita alimente şi unelte.

Rămăşiţele mai "recente" aparţin, se pare, indivizilor din tribul Cocoyom, indigeni aparţinând populaţiei Tubar, care s-au refugiat în munţi pentru a scăpa de evanghelizarea forţată practicată de preoţii sosiţi în zonă odată cu conchistadorii spanioli. Această comunitate a dispărut spre sfârşitul secolului al XIX-lea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici