- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (02.09.2011, 11:34)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Clipeşte şi-l vei rata: Primele imagini de la lansarea eşuată a avionului hipersonic - VIDEO
Primele imagini de la lansarea eşuată a avionului hipersonic Falcon HTV-2, care ar trebui să atingă viteza de 21.000 de kilometri pe oră, au fost făcute publice.
Urmărește
5878 afișări
Primele imagini de la lansarea eşuată a avionului hipersonic
Avionul, care ar putea să ajungă la orice ţintă din lume în mai puţin de o oră, fost lansat pe 11 august cu o rachetă de tip Minotaur IV, de la baza Forţelor aeriene Vanderberg, din California, însă armata americană a piedut contactul cu acesta, scrie dailymail.co.uk.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu este susţinut de PNL pentru a fi candidatul coaliţiei de guvernare la Preşedinţie
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
Totuşi, avionul a transmis 139 de secunde de date aerodinamice la viteze de 17-22 de ori mai mari decât viteza sunetului.
Agenţia Statelor Unite pentru Proiecte şi Cercetare Avansată în domeniul Apărării (DARPA), a făcut publice imagini de la lansarea avionului.
Agenţia a publicat şi o simulare ce compară viteza Falconului cu cea a unor avioane C-5 şi F-18, aceasta dovedind viteza incredibilă pe care o poate atinge avionul testat.
DARPA, care finanţează programul HTV-2 şi supraveghează testele, afirma că avionul de mici dimensiuni este capabil să atingă viteza de 20 mach. DARPA mai preciza că HTV-2 va fi supus unor temperaturi de 2.000 de grade Celsius dacă atinge viteza dorită în timpul testelor.
Proiectul este realizat de Pentagon şi de Agenţia de Cercetare a Proiectelor de Apărare şi face parte dintr-o generaţie de arme hipersonice care pot lovi mai repede decât rachetele. Armata SUA speră că aceste avioane vor putea elimina teroriştii din orice colţ al lumii în mai puţin de o oră.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe