- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (02.09.2011, 11:34)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Clipeşte şi-l vei rata: Primele imagini de la lansarea eşuată a avionului hipersonic - VIDEO
Primele imagini de la lansarea eşuată a avionului hipersonic Falcon HTV-2, care ar trebui să atingă viteza de 21.000 de kilometri pe oră, au fost făcute publice.
Urmărește
5878 afișări
Primele imagini de la lansarea eşuată a avionului hipersonic
Avionul, care ar putea să ajungă la orice ţintă din lume în mai puţin de o oră, fost lansat pe 11 august cu o rachetă de tip Minotaur IV, de la baza Forţelor aeriene Vanderberg, din California, însă armata americană a piedut contactul cu acesta, scrie dailymail.co.uk.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Totuşi, avionul a transmis 139 de secunde de date aerodinamice la viteze de 17-22 de ori mai mari decât viteza sunetului.
Agenţia Statelor Unite pentru Proiecte şi Cercetare Avansată în domeniul Apărării (DARPA), a făcut publice imagini de la lansarea avionului.
Agenţia a publicat şi o simulare ce compară viteza Falconului cu cea a unor avioane C-5 şi F-18, aceasta dovedind viteza incredibilă pe care o poate atinge avionul testat.
DARPA, care finanţează programul HTV-2 şi supraveghează testele, afirma că avionul de mici dimensiuni este capabil să atingă viteza de 20 mach. DARPA mai preciza că HTV-2 va fi supus unor temperaturi de 2.000 de grade Celsius dacă atinge viteza dorită în timpul testelor.
Proiectul este realizat de Pentagon şi de Agenţia de Cercetare a Proiectelor de Apărare şi face parte dintr-o generaţie de arme hipersonice care pot lovi mai repede decât rachetele. Armata SUA speră că aceste avioane vor putea elimina teroriştii din orice colţ al lumii în mai puţin de o oră.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe