- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (17.12.2009, 15:39)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Codurile genetice a două tipuri de cancer, descifrate de cercetători
Oamenii de ştiinţă au descifrat în totalitate codurile genetice a două dintre cele mai frecvent întâlnite tipuri de cancer - cancerul de piele şi cancerul pulmonar -, această descoperire putând să revoluţioneze actualele terapii anticanceroase, informează bbc.co.uk.
Urmărește
140 afișări
Oamenii de ştiinţă au descifrat în totalitate codurile genetice a două tipuri de cancer (Imagine: Mediafax Foto)
Cercetătorii de la Wellcome Trust, coautori ai acestui studiu, publicat în revista Nature, consideră că prin secvenţierea genomului cancerului se deschide calea către punerea la punct a unor teste sangvine capabile să detecteze tumorile în faze incipiente şi către obţinerea de noi medicamente eficiente împotriva acestei maladii.
Oamenii de ştiinţă din lumea întreagă lucrează deja la catalogarea tuturor genelor care suferă mutaţii în cazul multor tipuri de cancer uman. O echipă din Marea Britanie studiază genele responsabile pentru apariţia cancerului mamar, o echipă din Japonia cercetează cancerul hepatic, iar o echipă din India investighează cancerul bucal.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Mai multe locuinţe din zona gării Albeşti au fost evacuate / Traficul rutier în zonă a fost oprit
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
China studiază cancerul de stomac, iar trei echipe din Statele Unite investighează cancerul cerebral, cancerul ovarian şi cancerul pancreatic.
Specialiştii din cadrul International Cancer Genome Consortium, provenind din 10 ţări, susţin că vor avea nevoie de cel puţin cinci ani şi multe sute de mii de dolari pentru a completa acest catalog genetic al cancerului. Însă odată ce acesta va fi finalizat, pacienţii din toată lumea vor avea de câştigat.
Cercetătorii au descoperit că genomul cancerului de piele denumit melanom conţine peste 30.000 de mutaţii, provocate aproape în totalitate de o expunere excesivă la soare. În cea mai mare parte din cazuri, aceste mutaţii se produc în părţi inofensive ale genomului, însă unele dintre ele au loc în zonele care declanşează evoluţia rapidă a cancerului.
Genomul cancerului pulmonar conţine peste 23.000 de mutaţii, provocate în mare parte de expunerea la fumul de ţigară. Experţii consideră că un fumător tipic se confruntă cu o nouă mutaţie la fiecare 15 ţigarete pe care le fumează. Deşi multe dintre aceste mutaţii sunt inofensive, câteva dintre ele provoacă cancerul pulmonar.
Renunţând la fumat, oamenii reuşesc să îşi reducă, în timp, riscurile de apariţie a cancerului până la un nivel "normal". Celulele pulmonare care conţin acele mutaţii vor fi înlocuite în cele din urmă prin celule pulmonare sănătoase, care nu vor mai conţine acele erori genetice.
Citește pe alephnews.ro: China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe